page contents Книжен ъгъл: Никълъс Спаркс за силата на съдбата в "Талисманът"
Предоставено от Blogger.

Никълъс Спаркс за силата на съдбата в "Талисманът"

14.11.11

По време на мисия Логан Тиболт намира снимка на усмихнато момиче, заровена в пустинните пясъци на Ирак. Той я отнася в базата, за да открие собственика й, но никой не разпознава красивата млада жена.

Тиболт запазва изображението в джоба си и скоро се сдобива с неочакван късмет. Той не се изразява само в печеленето на игри на покер. Тиболт оцелява в смъртоносна схватка, в която загиват двама млади войници. Неговият приятел Виктор има обяснение за това: снимката е неговият талисман.
Мисията на Логан приключва и той се завръща у дома. Но образът на красивата жена от снимката се появява дори и в сънищата му. Убеден, че тя е свързана с неговата съдба, той предприема пътуване през страната, за да я открие. Но не очаква, че в Северна Каролина ще срещне момичето, което е чакал през целия си живот.

След един провален брак Елизабет сама отглежда сина си и преодолява драмите, сполетели семейството й. Силна, но уязвима, тя очарова Логан и пленява сърцето му. Изненадан от внезапно породилите се чувства, той решава да запази историята за талисмана в тайна. По ирония на съдбата точно тази тайна може да преобърне неговия късмет и да му отнеме обичта на мечтаната жена.

Хроникьорът на човешката душа Никълъс Спаркс е ненадминат в умението си да разказва необикновените истории на обикновените хора. „Талисманът” е вълнуващ роман за изненадващите пътеки, по които животът ни поема. Незабравим разказ за силата на съдбата, която ни изправя пред трудности и предизвикателства, за да успеем да открием и разпознаем истинската любов.

Под логото на ЕРА са издадени пет романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот” и „Завой на пътя”.

Освен романите на Никълъс, на бурен успех по цял свят се радват и филмите по неговите произведения. През април 2012 г. се очаква екранизацията на „Талисманът”. В ролята на Логан Тиболт се превъплъщава един от най-популярните млади актьори – Зак Ефрон, а красивата Елизабет ще бъде изиграна от Тейлър Шилинг. Режисьор на филма е австралиецът Скот Хикс, номиниран за „Оскар” за филма си „Блясък”.

Никълъс Спаркс е сред най-продаваните американски автори в света. Само в САЩ тиражите на книгите му надхвърлят 31 милиона екземпляра, а романите му са преведени на повече от 35 езика.