page contents Книжен ъгъл: "Душа" и "Обсебване" - още ужаси за тийнейджъри
Предоставено от Blogger.

"Душа" и "Обсебване" - още ужаси за тийнейджъри

25.6.12

"Душа" от Александрина Железова

„Душа” според издателите от „Персей” е българският отговор на „Здрач“ и „Дневниците на вампира“. Написан от талантливата млада авторка Александрина Железова, която умее да разказва интригуващо и да развълнува читателите си. След успешния й и ласкаво посрещнат дебютен роман „Кръв“ това е най-новата й книга, която ще ви омагьоса.

Дара притежава необикновена дарба, към която се стремят различни сили. Когато тя се оказва на прага между живота и смъртта, непознат демон обсебва тялото й, а душата й се оказва затворена в паралелно измерение заедно с тази на загадъчния й любим Евиан.

Двамата трябва да разберат коя е тайнствената тъмна сила, която ги е затворила. Те попадат на скрито заклинание и скоро научават, че единственият начин да получат обратно свободата си е като сключат сделка, която завинаги ще преобърне баланса между доброто и злото във вселената.

Ангели и демони се оказват съюзници по неволя и се впускат в търсене на Ангела на Смъртта, единственият, който може да освободи душата на Дара. Но само до следващото Пълнолуние.


Александрина Железова е родена на 25 декември 1985 г. във Варна. Завършила е профил литература в Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства, след това маркетинг и управление на продажбите. Влюбена е в четенето, музиката, новите технологии, интернет…

„Обсебване” от Нанси Холдър

„Обсебване” (Слънце) е първата книга от едноименната поредица за тийнейджъри на американската писателка Нанси Холдър. Авторката умело преплита трилър, хорър и фентъзи, за да ви изправи на нокти и да ви държи в напрежение до края.

Готините момичета в интерната „Марлууд” имат всичко. И не се боят да нарушават правилата. Среднощни купони, алкохол, наркотици и... момчета! За тях няма невъзможни неща!

Но Линдзи Кавана трябва да се съобразява, защото е стипендиантка. След като е преживяла нервен срив, гимназистката е изпратена в интерната „Марлууд”, за да се откъсне от болезнените си спомени.  Тя обаче въобще не подозира, че там ще се откъсне и от света. Академията е разположена на затънтено място, заобиколена от злокобни гори, където мобилните телефони нямат обхват.

Съвсем скоро Линдзи разбира, че там няма да намери спокойствие. Напротив. Още първия ден се натъква на група момичета, които изпълняват спиритичен ритуал, при който очите им стават черни. Училището е страховито – с древни порутени сгради, сгушени в гората и прокрадваща се тънка бяла мъгла. Има тайни коридори, появяват се странни отражения по прозорците нощем, но най-зловещо е голямото езеро, за което се носят слухове, че е приковало духа на момиче, удавило се в него преди много години...

Това, което Линдзи все още не знае, е, че съученичката й Манди и нейната групичка са обсебени от духове на момичета, които обитават интерната от 200 години. Духове, които търсят отмъщение за смъртта си... Искат някой да умре. Някой трябва да поеме вината. А този някой е... Линдзи!

Втората книга от поредицата „Обсебване” е „Злото отвътре”, а третата – „Сезон на писъци”.

Нанси Холдър е бестселъров автор на редица тийнейджърски романи. Нейните книги оглавяват класациите на New York Times, USA Today, LA Times, amazon.com и много други. Тя е 5-кратен победител на наградата Bram Stocker, връчвана от Съюза на писателите на хорър истории. Отличена е и с награда от Американската библиотечна асоциация, Американската читателска асоциация и др.