page contents Книжен ъгъл: "Хермес" представя: Съспенс и паранормални явления в "Пророчески сънища" на Джейн Ан Кренц
Предоставено от Blogger.

"Хермес" представя: Съспенс и паранормални явления в "Пророчески сънища" на Джейн Ан Кренц

16.7.13

Гуен Фрейзър притежава необикновен паранормален талант – тя вижда духове. Открива ги в огледала, прозорци и водни повърхности. Общува с тях, най-често за да им помогне да разберат кой стои зад насилствената им смърт. Младата жена изкарва прехраната си, като разчита аури и тълкува сънища.

Гуен е част от изследователско проучване на д-р Евалин Болинджър в американското градче Уилби. Целта му е да се докаже съществуването на паранормални таланти.

Сред участниците е и Зандър Тейлър, издирван от полицията за убийства на ясновидки, гледачки и медиуми. Той успява да ликвидира двама души, след което се самоубива. Гуен оцелява, но преживеният ужас я принуждава да напусне градчето.

Две години по-късно Гуен се завръща в Уилби и открива Евалин мъртва. Интуицията й подсказва, че близката й приятелка и наставница не е починала от естествена смърт. Полицаите обаче се нуждаят от солидни доказателства, а Гуен – открила трупа – е начело в списъка им със заподозрени.

С умението си да преплита вълнуващи любовни истории с динамични сюжети  Джейн Ан Кренц се превърна във водеща авторка в съвременната дамска проза. Милиони читатели по света вече с нетърпение очакват всеки следващ нейн роман. Това обяснява, защо книгите й дебютират директно в Топ 5 на класациите за бестселъри.

Кренц е многостранна писателка. Тя е авторка и на исторически романси, които подписва като Аманда Куик (под този псевдоним е издавана и у нас). Пише и футуристични романи, които публикува под артистичното име Джейн Касъл.

Но най-добрите й творби носят истинското й име - Джейн Ан Кренц. Те са предимно в жанра на романтичния съспенс, в който любовната интрига е умело съчетана с криминален сюжет. Кренц е майсторка на напрежението. Тя умее да прикове вниманието на читателя и да опъне нервите му така, както го правят най-добрите автори на трилъри като Патерсън и Балдачи.

Писателката е автор на над 40 бестселъра в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Общият тираж на книгите й е надхвърля 27 милиона екземпляра. Тя е носител на наградата Джейн Остин Комеморътив Медъл на списание Романтик Таймс за приноса си в жанра на романтичната литература. Джейн Кренц вярва все повече в значението и приноса на този вид четиво в живота на жените по цял свят.

Завършила е Калифорнийския университет в Санта Круз с бакалавърска степен по история и е защитила магистърска степен по хуманитарните науки, специалност библиотекарство в Сан Хосе Стейт Юнивърсити.
Джейн Ан Кренц живее в Сиатъл, Вашингтон. Над 30 години е щастливо омъжена за любовта на живота си Франк Кренц.