page contents Книжен ъгъл: Една жена на трийсет в Лондон
Предоставено от Blogger.

Една жена на трийсет в Лондон

21.1.14

"Сиела" представя Станислава Кара и "Повикът на щастливата случайност"

Навлизането в трийсетте години може да е плашещо за всяка жена, особено когато тя се чувства незадоволена от живота си до този момент и живее в огромен град като Лондон. Вероника е една от тези жени. С неясна кариера, многократно разбивано сърце и банкова сметка постоянно на нулата или на минус, тя отчаяно иска да промени живота си, но не знае как.

Вървейки по улицата случайно попада на магазинчето на щастливата случайност и започва да се учи как да използва „огледалните неврони“, за да кара хората около нея да са щастливи и най-вече самата себе си. 
Вечните й вътрешни борби обаче не й пречат да се събере с четирите си най-добри приятелки в една епична вечер на алкохол и откровения. На другата сутрин се оказва, че три от тях са тръгнали да търсят „истинското си аз“ в три различни краища на света и Вероника трябва да ги открие преди да е станало късно.

Лос Анджелис, Абу Даби и Йерусалим са само три от местата, които Вероника и единствената й останала приятелка - Клара се впускат в приключение с много емоции, странни хора, приказни дестинации, билки и отрови, както и криминален елемент. „Повикът на щастливата случайност“ е история на предизвикателствата на днешния живот и това до колко всеки един от нас може да тества собствените си възможности когато съдбата реши да го изпита.

Станислава Кара е журналистка и писателка. Посетила е много и различни места от далечния Изток до малко по-близкия Запад. Обича да се среща с хора от всички слоеве на обществото - държала се е като истинска дама с президентите на Украйна и Колумбия, посетила е гетата в Индия и е виждала боливудска звезда в петзвездния хотел отсреща, яла е мравки в Богота и знае, че няма по-добър масаж от този за шест долара на плажа в тайландските острови.

Станислава не вярва в това да имаш едно любимо място, филм или книга, просто защото за нея самата те са твърде много. Всичко в този живот трябва да се изживява силно и истински. Поради тази причина смята да продължи да пише и да се среща с интересни хора като холивудските легенди Кевин Спейси, Уилям Дефо и Том Харди, например, които интервюира миналата година. 

Кевин Спейси дори приема с голяма охота като подарък дебютния й роман „Фалшът е начин на мислене“, разбира се, в английската му версия. Блогът й следи най-интересното от света на киното и телевизията, както и изкуството и пътешествията. Станислава се надява един ден и нейните книги да се появят на голям или малък екран. А дотогава кои знае какво още ще има да разкаже и покаже.