page contents Книжен ъгъл: Пред 1 юни - още малко „Николà за най-малките“
Предоставено от Blogger.

Пред 1 юни - още малко „Николà за най-малките“

27.5.14

Пред Деня на детето от „Колибри“ идат още книжки за най-малките почитатели на Николà – миловидния и дяволит ученик, пръкнал се във въображението на Госини и Семпе!

В „Татко ми подарява колело“ възрастните правят глупости, а децата ги вкарват в правия път. След края на учебните часове Николà бърза да се прибере у дома, макар че се е уговорил с момчетата да играе на каубои. Таткото на малкия палавник иска да го изненада и му подарява колело. Тук обаче се намесва съседът Бледюр – той иска да изпробва колелото на всяка цена!
„Ама че са странни момичетата!“ е весела история, в която момичетата показват, че знаят не само да играят на кукли! Събота е и Николà е поканил приятелите си на следобедна закуска. Алсест, Йод, Клотер, Жофроа – всички са страхотни, а Мари-Едвиж и Луизет несъмнено умеят да водят момчетата за носа.

Поредицата „Николà за най-малките“ е подходяща за дечица в предучилищна възраст или в детската градина. Обхваща четиринайсет заглавия и е изключително увлекателна, лека и забавна. Освен че са идеални за сричане, книжките са богати на илюстрации и са пригодени за крехката психика на малчуганите.

Авторите са адаптирали разказите на Госини, насищайки повествованието с пряка реч. Приключенията на малкия Николà и чудното му обкръжение се развиват в реалния свят и несъмнено ще се харесат на всички будни и усмихнати дечица! През март 2014 излязоха първите книжки от серията: „Смелчага“ и „Снимка на класа“.