page contents Книжен ъгъл: Лорънс О`Брайън - избраният от читателите
Предоставено от Blogger.

Лорънс О`Брайън - избраният от читателите

17.3.15

„Хермес“ представя неговата трета - „Манхатънска загадка“

Лорънс О`Брайън  заема отговорен пост в голяма компания в Лондон, той не се отказва от мечтата си да стане писател. Всяка сутрин става в четири часа и пише дълго обмисляния си исторически роман. Изпраща го в няколко издателства, но го отхвърлят навсякъде. Лорънс обаче не се отказва и така след множество редакции на бял свят се появява „Истанбулска загадка“.

Лорънс О`Брайън решава да публикува текста на сайт за нови автори на издателство. Достъпът до книгите е свободен и читателите гласуват за прочетените заглавия. Извършва се автоматично класиране на най-харесваните книги и тези от челните места се разглеждат от редакторския екип.

„Истанбулска загадка“ набира десетки хиляди положителни гласове, като междувременно е включена в конкурс за нови автори. Лорънс е убеден, че е невъзможно да бъде избран сред всички кандидати. За негова огромна изненада той не само печели конкурса, но и скоро романът му е издаден, а правата са продадени в 18 страни. Идеята бързо прераства в поредица с главни герои Шон Раян и Изабел Шарп. След „Истанбулска загадка” излезе „Йерусалимска загадка”, а сега ИК „Хермес” представя „Манхатънска загадка“.                 

За „Манхатънска загадка”

Изабел се подготвя за романтичен уикенд в Париж, но съпругът й не се прибира у дома. Шон не отговаря на обажданията й, а от банката, където работи, очевидно не искат да споделят информация за местонахождението му. За броени часове спокойният и подреден живот на Изабел рухва. На другия ден полицията търси съпруга й за разпит по обвинение в убийство. Скоро след това четиригодишният им син е отвлечен.

Останала сама сред суматохата на Манхатън, младата жена решително се заема да открие съпруга си и сина си. Подлагайки всичко и всеки на съмнение, тя трябва да разбули мистерията около изчезването на семейството й. Но Изабел дори не подозира, че древният ръкопис, който двамата с Шон откриха в Истанбул, е причина за неприятностите им. Таен символ в него крие ключа към чудовищна конспирация. Кой се страхува истината да бъде разкрита?