page contents Книжен ъгъл: „Моята любима книжарница” - битката е ожесточена. Подкрепете „Книжен Ъгъл“
Предоставено от Blogger.

„Моята любима книжарница” - битката е ожесточена. Подкрепете „Книжен Ъгъл“

3.12.15

Скъпи приятели, във втория конкурс „Моята любима книжарница” засега надделяват големите вериги. Дайте шанс на една малка независима книжарница, която работи с любов за вас и се бори за оцеляване!
 гласувайте на сайта  „Всичко за книгите”:



Второто издание на конкурса „Моята любима книжарница” е към своя край и „битката” между книжарниците от цялата страна става все по-оспорвана, съобщават организаторите.
Десет дена преди финала на надпреварата статистиката показва, че голяма част от книжарниците в челната десетка са различни от миналата година. „Нашите наблюдения са, че силно влияние върху броя на гласовете оказват усилията на книжарите - информирането на хората за конкурса и приканването на клиентите да ги подкрепят в надпреварата.
Предполагаме, че тези книжарници, които не са били удовлетворени от резултатите миналата година, сега са по-активни и това води до промяната в класирането”, споделят от организаторите.

„От друга страна, тези книжарници, които са били сред първите миналата година, също са амбицирани да запазят позициите си. Оставащото време е напълно достатъчно да се промени ходът на гласуването”.

След силното начало на конкурса, когато за първите три дни своя глас са дали близо 2000 човека, активността продължава да е висока. „Първоначално най-голяма активност имаше в София, Варна, Пловдив и Стара Загора, но постепенно гласовете за книжарници в по-малки населени места стават все повече.

Резултатите от миналата година доказват на книжарите от градовете в страната, че могат успешно да се представят в конкурса. В момента на челните десет позиции има пет книжарници от София и пет от страната”.

Наблюдава се и засилена активност от страна на книжарниците, които са част от вериги. В първите двайсет позиции те имат превес.
„В градовете, в които има повече книжарници – независими и част от вериги, разликата в гласовете е минимална. Затова сме в очакване на обрати в класирането на финалната права.”

Основен партньор на конкурса „Моята любима книжарница” е НДК и Литературен клуб „Перото”. Голямата награда за книжарницата победител – уикенд за двама в Рим, е осигурена от туристическа агенция „Loyal Travel”. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване" към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски".