page contents Книжен ъгъл: Нова "Съкровищница" от Книгомания - любими истории, адаптирани за деца
Предоставено от Blogger.

Нова "Съкровищница" от Книгомания - любими истории, адаптирани за деца

5.1.16

Дороти се надява вълшебникът от Оз да й помогне да се върне у дома в Канзас, но как да го намери? Какво бъдеще я очаква Сара, малката принцеса, когато остава без пари след смъртта на баща си? Ще върне ли тайната градина, която Мери открива, щастието в имението Мисълтуейт? Ще види ли отново сирачето Хайди любимите си планини? Открийте отговорите в тази прекрасно илюстрирана съкровищница с любими приказки.

СЪКРОВИЩНИЦА НА ЛЮБИМИ ИЛЮСТРИРАНИ ПРИКАЗКИ ЗА ДЕЦА включва адаптации на вечните истории за ВЪЛШЕБНИКЪТ ОТ ОЗ, МАЛКАТА ПРИНЦЕСА, ТАЙНАТА ГРАДИНА и ХАЙДИ. Писателите Лиман Франк Баум, Франсис Бърнет, Йохана Спири даряват на света непреходни героини, които вдъхновяват със своята борбеност, съпричастност и миловидност. 

Mоже ли Робин Худ да спре подлия шериф на Нотингам? Ще успее ли известният учен Пиер Аронакс да открие ужасяващото морско чудовище? Как ще постъпи лудата глава Том Сойер, когато става свидетел на убийство и как ще оцелее Робинзон Крузо на самотен остров? Отговорите ще намерите в тази великолепно илюстрирана съкровищница с приключенски истории.

СЪКРОВИЩНИЦА НА ИЛЮСТРИРАНИ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ИСТОРИИ ЗА ДЕЦА включва адаптация на детските романи за РОБИН ХУД, ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ТОМ СОЙЕР, за РОБИНЗОН КРУЗО и 20 000 ЛЕВГИ ПОД ВОДАТА. Четирите истории на великите разказвачи, превърнали се в класици – Хенри Гилбърт, Марк Твен, Даниел Дефо и Жул Верн, са чудесно въведение за младите читатели в световната литература и създаване на навици за самостоятелно четене. Смелите им, умни и дръзки герои преживяват безброй приключения, сътворяват пакости, правят добрини, но най-вече забавляват и ни учат със случките си.

Въпреки адаптацията, в книгите са запазени всички ключови за сюжета епизоди, характерите на героите според авторовия замисъл, настроението и нравствените поуки според оригинала. Стилът, илюстрациите, обемът на историите и езикът са съобразени с възрастовите особености на начинаещите читатели, а също така са подходящи да заинтригуват децата да направят преход към четене на произведенията в оригиналния им, неадаптиран вид.