page contents Книжен ъгъл: „Ловеца на зайци“ е жестокият убиец в новия психотрилър на Ларш Кеплер
Предоставено от Blogger.

„Ловеца на зайци“ е жестокият убиец в новия психотрилър на Ларш Кеплер

2.8.22

Шведският тандем превежда читателите от ужас към облекчение и обратното

Дългоочакваният шести роман от световната бестселър поредица на Ларш Кеплер е вече у нас. „Ловеца на зайци“ (Ентусиаст, превод Антоанета Дончева-Стаматова) е сред десетте най-добри трилъра за 2020 г. в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Заплетената и разтърсваща история за така желано отмъщение, прераснало в кръвожадна разплата, ще грабне читателите още в самото начало.
Съпрузите Александър и Александра Андорил, стоящи зад псевдонима Ларш Кеплер споделят, че криминалният жанр е удивителен, защото позволява на хората да се справят със собствените си страхове. А писането им помага да управляват тревогите си. Преди да започне работа по нова книга скандинавският тандем провежда редица проучвания и разговори със специалисти в областта. След това авторите смесват придобитото знание с най-дълбоките си страхове и създават антагонистите в техните романи.
В „Ловеца на зайци“ отново главен герой е детектив Юна Лина. В резултат от събитията в „Преследвачът“ новата книга започва с престоя на Юна в затвора, но по това време из Швеция вилнее странен убиец и полицията бързо осъзнава, че има нужда от находчивия ум на детектива. Разследващите му предлагат начин да откупи свободата си: да помогне на Сага Бауер да хване жестокия престъпник преди да действа отново.
Историята започва с убийството на външния министър на Швеция. Скоро се появяват нови три жертви и Стокхолм е уловен в хватката на страха. Юна Лина трябва да залови емоционално неуравновесен хищник, чиито следи на разрушение водят до потресаваща нощ, изпълнена с насилие и с по-ужасяващи последствия, отколкото някой си е представял.
Разследването се превръща в екшън надпревара с времето. Ще успее ли детективът да хване „ловеца“ преди да е станало прекалено късно?