page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: Звезда от "Листопад" написа бестселър
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: Звезда от "Листопад" написа бестселър

19.1.12

Башак Саян и "Страх от обвързване" - роман за любовта, самотата и шанса да бъдем с този, когото обичаме

Башак Саян е позната на милиони зрители с ролята си на Джейда в хитовия сериал „Листопад”. Сега към популярността й на актриса се прибавя и талантът й на добър разказвач.

Романът „Страх от обвързване” (Ера) е една от най-четените книги в родината си, а Башак получава предложение да напише сценарий за филм. Актрисата се надява, че тя ще играе една от главните роли в него.



Те са противоположни като деня и нощта, огъня и водата. Но съдбата решава да срещне пътищата им.

Бахар е наивна, романтична и крехка балерина. Скромна и срамежлива, отдадена на работата си, тя страни от светския живот, в който охотно се впускат най-близките й приятелки.

Бахар търси истинската любов – тази, която те омагьосва за цял живот. Страхът, че няма да я открие, се превръща в непреодолима бариера за нежната като пролетно цвете жена. Въпреки настоятелното ухажване от страна на Синан, Бахар не разпознава в него мъжа, който може да спечели сърцето й.

Джем е привлекателен, богат и известен собственик на рекламна агенция. Никоя дама не може да устои на чара му, но той бяга от дълготрайните връзки като от чума. Отдаден на поредица от неангажиращи отношения с красиви жени и бляскави светски събития, Джем е доволен от живота си. За него любовта е слабост, която не може да си позволи.

Общ приятел ги запознава и тази среща се оказва повратна. Любовта им пламва внезапно и заплашва да изпепели душите им. Бахар познава начина на живот на Джем и е убедена, че връзката им ще й донесе само страдания, но не може да устои на силното привличане. Той също е разкъсван от непосилна вътрешна борба серщу собствените си чувства.

Въпреки препятствията и различията помежду им, въпреки несигурността и страха от обвързване, сърцата им следват собствената си логика и чертаят необратимо техния път.
Страст, любовни триъгълници, дълбока самота, разкаяние, дълго лутане... Колко още изненади е подготвила съдбата за тях?

Башак Саян разглежда от неочакван ракурс понятия като любов, вярност, изневяра, секс в живота на част от модерното турско общество. Страхът от обвързване е проблем в един свят, в който бързаме да живеем, да изградим кариера и завъртяни в този бяг искаме още и още... Но в тази гонитба често пропускаме това, което дирим цял живот.

Башак Саян е родена на 17.07.1977 г. в Анкара. Завършила е икономика в университета „Мармара” в Истанбул. От малка изпитва увлечение към театъра и литературата. Докато учи, започва работа в телевизионен канал. Актьорската й кариера стартира през 1996 г. и до днес Башак е участвала в повече от двайсет продукции.

Свободното си време отдава на четене, астрология, разходки сред природата и шофиране. Любимите й автори са Паулу Коелю, а от класиците - Достоевски. Настолната й книга е “Малкият принц” на Сент Екзюпери, а любимата й героиня е Ана Каренина. От съвременните турски автори харесва Ахмет Юмит, Инджи Арал и Кюршат Башар. Първата й книга се нарича “За любовта и прелъстяването”.