page contents Книжен ъгъл: "Унискорп" представя: Учебно криминале за деца
Предоставено от Blogger.

"Унискорп" представя: Учебно криминале за деца

15.12.09


Поредицата има за цел да образова младите читатели за интересни и важни събития, както и за личности от историята. Авторите използват исторически факти, върху които изграждат любопитна криминална история, поднесена интересно и забавно. Четивото е предназначено за деца от 8 до 12 години, които, увлечени от учебното криминале, ще имат възможност да обогатят познанията си по история.

В "Леонардо да Винчи и крадецът на картини" от Амели Бен ученикът на Леонардо Франческо и неговата приятелка Бела ще тръгнат по следите на тайнствен крадец, който си присвоява най-известната картина на художника "Мона Лиза".
По време на това пътуване читателят ще се срещне с Флоренция през XVI век, с новите изобретения и открития, както и с великолепни произведения на изкуството. И най-вече ще се запознае с Леонардо да Винчи и неговите гениални идеи и шедьоври.


В "Цезар и предателството в Капитолия" от Франциска Йекел младите читатели ще научат за личността на Гай Юлий Цезар, политиката и живота в древния Рим, за латинския език и повече за римската империя. Група противници на Цезар организират заговор срещу него. Предателите обаче не подозират, че 12-годишният Марк знае за пъклените им планове. В книгата присъства също и обзор на всички по-важни дати и събития от периода, многобройни илюстрации, упражнения с отговори, което прави "Цезар и предателството в Капитолия" подходяща за учебно помагало за деца.

Следват "Мускетарите и загадката на златната шпага" и "Марко Поло и преследването по Пътя на коприната".