page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: "Завой на пътя" от Никълъс Спаркс
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: "Завой на пътя" от Никълъс Спаркс

9.1.11

„Завой на пътя” е нежна история за любов, родена в пепелта на отдавна загубени надежди. „Хроникьорът на човешката душа” Никълъс Спаркс ни очарова отново с незабравим роман за втория шанс, който съдбата ни поднася, и избора, който сами правим в търсене на щастието.

Майлс Райън има всичко, за което един мъж мечтае: той е шериф в малко градче в Северна Каролина, има щастлив брак с ученическата си любов Миси и прекрасен син. Но само за един миг животът му губи смисъл – неизвестен шофьор убива съпругата му, а Майлс се отдава на мъката и желанието за отмъщение в продължение на две дълги години. Междувременно синът му Джона страда по свой начин за загубата на майка си и отчуждеността на баща си.

Сара Андрюс пристига в малкото градче, за да преживее болезнения си развод и да потърси ново начало. Но не предполага, че животът й наистина ще се промени завинаги. Като учителка на Джона тя е загрижена за момчето и желае да поговори с баща му. Срещата между Майлс и Сара неочаквано запалва искра, която прераства в нежна и страстна любов. Двамата заедно преоткриват радостта, щастието и изгубената надежда. Но на безоблачното им небе се задава сянката на страшна тайна. Тайна, която ги поставя пред съдбовен избор и заплашва да разруши любовта им.

Всеки обикновен човек има своята необикновена история, а Никълъс Спаркс умее да пресъздава тези съкровени разкази, заредени с нежност и емоция и способни да развълнуват всяко поколение. Перото на писателя-магьосник пронизва сърцето на читателите там, където откриваме истинските чувства – болезнени, вълнуващи, дълбоки.

За почитателите на най-продавания американски автор в света не е тайна, че Никълъс Спаркс винаги влага в романите си малки детайли от личния си живот. Изключение не прави и „Завой на пътя”. Името на главния герой е съставено от имента на синовете на автора – Майлс и Райън, а Сара Андрюс е наречена на приятелите му от детинство – Сара и Андрю. Действието се развива в Ню Бърн, Северна Каролина – градчето, в което самият Никълъс живее. А вдъхновението за „Завой на пътя” писателят е получил от брата на своята съпруга – млад вдовец, отглеждащ сам синовете си.

Под логото на ЕРА са издадени четири романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен” и „Един ден, един живот”. На бурен успех по цял свят се радват и екранизациите по негови произведения.

За автора

Никълъс Спаркс е най-продаваният американски автор в света. Само в САЩ тиражите на книгите му надхвърлят 31 милиона екземпляра, а романите му са преведени на повече от 35 езика. Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато през 1985 г. решава да развие своето писателско дарование. Успехът му не закъснява. Критици и читатели са във възторг от неговите романи, а приходите са на стойност няколко стотин милиона долара.

Освен че е майстор на перото Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, както е и основен съперник на Дж. К. Роулинг (авторката на „Хари Потър”) за първото място в класацията за най-продавани автори на „Ню Йорк Таймс”, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.