page contents Книжен ъгъл: Ревенант - призованите да се завърнат
Предоставено от Blogger.

Ревенант - призованите да се завърнат

18.7.11

"Ера" започва трилогията на Ейми Плъм с "Обречени на безсмъртие"

В трилогията „Ревенант” Ейми Плъм успява да избяга от „оковите” на жанра и да създаде нови, изключително оригинални паранормални герои. След шествието на вампири и върколаци по страниците на романите авторката създава своя митология и базира поредицата си на нея. Именно това привлича вниманието към „Ревенант” и скоро Плъм сключва договор за публикуване на три книги.

Първият роман от серията - „Обречени на безсмъртие”, вече е подготвен за издаване в осем страни. В него по умел начин се вплитат екшън и романтика на фона на неповторимата атмосфера на Париж.


Сестрите Кейт и Джорджия винаги са водили спокоен и съвсем обикновен живот. Но той се променя коренно, когато техните родители загиват в ужасна катастрофа. Момичетата пристигат в Париж, за да заживеят с баба си и дядо си. Във френската столица Джорджия се отдава на нощен живот и забавления, а Кейт се потапя в света на книгите, изкуството и самотата. Момичето е убедено, че никога вече няма да води нормален живот.

Тогава случайно среща Венсан... Съсипана от загубата на любимите си хора, Кейт не иска да допуска никого близо до себе си, но мистериозният французин успява да пропука леда около сърцето й само с един поглед. Тя се разкъсва между желанието да се отдаде на чувствата си и страха, че може отново да бъде наранена. А когато започва да го опознава, Кейт открива, че той съвсем не е обикновено момче.

Преди десетилетия Венсан губи живота си, за да спаси друг човек. Три дни по- късно се събужда като от сън и разбира, че е ревенант - „призован да се върне”. От тогава съдбата му е да жертва себе си отново и отново, за да спасява невинни хора от смъртта. Природата на ревенантите ги подтиква към това независимо от желанието им. След всеки спасен те „умират” за три дни и се възраждат на възрастта, на която са загинали за пръв път.

Ревенантите водят вековна война със злите нума – безсмъртни, кръвожадни и коварни ревенанти, които съществуват благодарение на убийства и предателства. В най-романтичния град на света Кейт и Венсан повеждат битка, от чийто изход зависи не само животът им...

За авторката

 Ейми Плъм е израснала в Алабама, по-късно се мести в Чикаго, където изживява „лудите си университетски години”. Там тя е привикана при местния шериф, защото носела прекалено много черно. След тази случка Ейми заминава за Франция, където прекарва 5 години, преди да се премести в Лондон. Обиколката й из най-атрактивните градове в света не спира до тук, но в мъгливата английска столица тя се омъжва за абсурдно красивия французин Лоран. Най-безцеремонно Ейми го замъква със себе си в Ню Йорк.

Животът им в Голямата ябълка е интересен и динамичен, но неукротимият дух на младата писателка ги отвежда отново в Европа. Днес те живеят в красива старинна къща в малко френско село. След като сключва договор с водещо издателство за издаване на трилогията, Ейми се е отдала изцяло на писането в малка каменна постройка в нейната градина.