page contents Книжен ъгъл: Опасни тайни от авторка с много лица
Предоставено от Blogger.

Опасни тайни от авторка с много лица

6.9.11

В "Опасни тайни" от Джейн Ан Кренц (Хермес) градчето Скаргил Коув изглежда идеалното място за търсещия уединение Фалън Джоунс, който притежава необикновената дарба да открива модели в хаоса. Градчето е пресечна точка на силни енергийни потоци и привлича всякакви чудаци.

Сред новопристигналите е и Изабела Валдес, която се крие от преследвачите си. Младата жена притежава необичайния талант да долавя уникалната енергия, генерирана от тайните на хората. Фалън е очарован от Изабела в мига, в който я зърва, и не след дълго тя става негова асистентка.
При разследване в стара къща е задействана тъмната сила на викториански часовник, дело на гениалната изобретателка Милисънт Брайдуел. Тя е използвала дарбата си за създаване на смъртоносни оръжия, прикрити като прекрасни образци на часовникарското изкуство. Още по време на Студената война в старо бомбоубежище в Скаргил Коув, превърнато в тайна лаборатория за изучаване на паранормални оръжия, са изследвани няколко от часовниците на Брайдуел.

А в наши дни оцелелите от организацията „Нощни сенки“ се опитват да превземат обществото „Аркейн“, като овладеят енергията на старинните часовници. Фалън и Изабела се оказват въвлечени в конспирация, чиито корени са свързани с бизнеса на семейство Джоунс, тайното общество „Аркейн“ и роднините на Изабела.

Джейн Ан Кренц е водеща авторка в съвременната дамска проза. Книгите й дебютират директно в Топ 5 на класациите за бестселъри. Тя е авторка и на исторически романси, които подписва като Аманда Куик (под този псевдоним е издавана и у нас). Пише и футуристични романи, които публикува под артистичното име Джейн Касъл.

Но най-добрите й творби носят истинското й име - Джейн Ан Кренц. Те са предимно в жанра на романтичния съспенс, в който любовната интрига е умело съчетана с криминален сюжет. Кренц е майсторка на напрежението. Тя умее да прикове вниманието на читателя и да опъне нервите му така, както го правят най-добрите автори на трилъри като Патерсън и Балдачи.

Писателката е автор на над 40 бестселъра в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Общият тираж на книгите й е надхвърля 27 милиона екземпляра. Тя е носител на наградата Джейн Остин Комеморътив Медъл на списание Романтик Таймс за приноса си в жанра на романтичната литература.

Завършила е Калифорнийския университет в Санта Круз с бакалавърска степен по история и е защитила магистърска степен по хуманитарните науки, специалност библиотекарство в Сан Хосе Стейт Юнивърсити. Живее в Сиатъл, Вашингтон.