page contents Книжен ъгъл: "Инфодар" представя: За първи път у нас - книга с добавена реалност
Предоставено от Blogger.

"Инфодар" представя: За първи път у нас - книга с добавена реалност

17.10.11

"Книга на вълшебствата" от Джим Пайп предлага пътешествие в един вълшебен свят, изпълнен с магии, заклинания и загадъчни магьосници

Разгърни тази книжка и ще попаднеш във вълшебен свят на заклинания, чародеи и бълбукащи котли. Следвай мъдрите съвети на един стар майстор магьосник и ще се научиш да караш метлата да лети, да виждаш чудати символи на компютъра и да преобразяваш лицето си в магарешко - и всичко това на екрана пред теб! Включва диск с програма за добавена реалност.

Какво е добавена реалност?


Добавената реалност е компютърна програма, която съчетава елементи от реалния и виртуалния свят, и с нейна помощ и един компютър с уебкамера може да вдъхне живот на книгите с удивителни анимации!

Джим Пайп е автор на много книги за деца от 5 до 14-годишна възраст в областта на научната фантастиката и фентъзито.Пише книги в областта на историята и естествознанието за деца от 8 до 12 години, а също така и за деца от 10 до 14 години, които не обичат да четат и трудно пристъпват към такава дейност.

Джим Пайп пише научна фантастика включвайки широка гама от теми за околната среда, научни и социални въпроси, също така е автор и на книги в областта на хорор жанра, на комикси, на книги с много отварящи се елементи (pop-up) и много други проекти включващи хартиена механика. Вълнуват го теми за извънземни и необясними и чудати случки.