page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: "9-те слънца" и Джеф Абот
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: "9-те слънца" и Джеф Абот

27.3.12


Сам Капра не знае, че нашата организация го формира от шест години, че направляваме живота му със сигурна ръка. Ние го създадохме такъв, какъвто е, а не ЦРУ. Спънката със съпругата му беше... злополука. Той обаче ни познава само като име. Не знае кои сме, не знае как сме възникнали. 

Сам Капра имаше живота, който винаги е искал. Престижна работа в отдела на ЦРУ в Лондон, прекрасен дом и красива съпруга, бременна с първото им дете.
Всичко това е в миналото!

Сам е предаден от жената, която обожава, бившите му колеги от ЦРУ го преследват като предател, а тайната групировка „9-те слънца” го поставя в центъра на мащабен заговор. В момента той има само една причина да живее: да спаси новородения си син от неговите похитители.


Сега бившият агент притежава верига от барове по целия свят. Те служат като прикритие на работата му в „Кръглата маса” – задкулисна и влиятелна организация, чиито странни поръчения изпълнява. Но истинската мисия на Сам е да използва всичките си умения, за да открие сина си. Загадъчната Мила продължава да му помага, но той е наясно, че не може да се довери напълно дори и на нея.

Похитителите на детето предлагат на Сам коварна сделка. Те ще освободят сина му, ако той елиминира мъжа, който може да ги разобличи. Но ЦРУ ще направи всичко, за да защити този човек.

С помощта на мистериозна млада жена, чиято дъщеря също е отвлечена, Сам тръгва по следите на своята мишена. Преследван от бившите си колеги, замесен в конфликта между две тайнствени организации, той прекосява страната в една опасна, отчаяна надпревара с времето. Но Сам вече познава тази игра! И ако трябва ще промени правилата й, за да види сина си жив.

След успеха на „Адреналин” това е вторият роман с участието на героя от ново поколение – Сам Капра.  „9-те слънца” държи читателя под напрежение до последната страница и не спира да изненадва с оригиналността си. Интелигентен и динамичен, романът затвърждава мястото на Джеф Абот редом до майстори в жанра като Харлан Коубън, Лий Чайлд и Ноа Бойд.

За автора

Джеф Абот е завършил история и английски език в университета Райс. Преди да се отдаде изцяло на писателската си кариера, той е работил като криейтив директор в рекламна агенция. Автор на 13 романа, повечето от които са номинирани за най-престижните литературни награди. Романът му „Адреналин” е един от най-продаваните трилъри за 2011 г. Абот живее в град Остин със съпругата си и двамата си сина.