page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: "Пристан за двама" и Никълъс Спаркс
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: "Пристан за двама" и Никълъс Спаркс

6.3.12

Никълъс Спаркс умеe да разказва необикновените истории на обикновените хора. „Пристан за двама” е увлекателен, драматичен и проникновен роман за силата на волята, за умението да се доверим отново на себе си и на другите, да превъзмогнем болката и да се осмелим да потърсим щастието.

В миналото Кейти е допуснала огромна грешка. След няколко неуспешни опита тя успява да избяга от нейната клопка и се установява в малкото градче Саутпорт, Северна Каролина. Тя спестява всичко, което спечели, готова да избяга отново, ако се наложи.


Присъствието на красивата, мълчалива и затворена жена предизвиква любопитството на местните жители, но Кейти е решена да не допуска никого близо до себе си. Опитите й да се дистанцира от хората са провалени от енергичната и напориста Джо, в чието лице открива добра приятелка. Тя й помага да преосмисли миналото си и да се научи отново да се доверява на себе си.

Когато самотният баща Алекс влиза в живота й, Кейти е пленена от неговия чар и всеотдайните грижи, които полага за двете си деца. Въпреки резервите си тя се привързва към семейството му и осъзнава, че единственото й желание е да бъде част от него. Пред Кейти е поставено предизвикателството да изгради щастливо бъдеще върху руините на миналото. Но преди да посмее да мечтае, тя трябва да потърси отговорите на много въпроси. Възможно ли е да избяга от кошмарите и страха? Дали може да повярва в любовта отново? Дали заслужава да сподели с Алекс топлотата на семейното огнище?

Когато миналото я застига, Кейти разбира, че си струва да рискува всичко, за да получи щастието, което Алекс й предлага. Защото животът понякога е като буря, а любовта е единственият сигурен пристан.

„Пристан за двама” е седмият роман на Никълъс Спаркс, издаден с логото на ЕРА. Преди него на пазара излязоха „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот” „Завой на пътя” и „Талисманът”.

Освен романите на Никълъс, на успех по цял свят се радват и филмите по неговите произведения. През април 2012 г. се очаква екранизацията на „Талисманът”. В ролята на главният герой Логан Тиболт се превъплъщава един от най-популярните млади актьори – Зак Ефрон, а красивата Елизабет ще бъде изиграна от Тейлър Шилинг. Режисьор на филма е австралиецът Скот Хикс, номиниран за „Оскар” за филма си „Блясък”. Филмът по „Пристан за двама” е планиран за 2013 г., и се очаква да бъде режисиран от култовия Ласе Хелстрьом, работил и по екранизацията на „С дъх на канела”.