page contents Книжен ъгъл: "Инфодар" представя: "Вавилонската вещица" и Дороти Макинтош
Предоставено от Blogger.

"Инфодар" представя: "Вавилонската вещица" и Дороти Макинтош

20.3.12


Докато се възстановява след катастрофата, в която е загубил брат си Самюъл, Джон Медисън става свидетел на убийството на своя приятел от детинство Хал Вандерлин.

Оказва се, че през всичките тези години Хал е трупал ревност и омраза към Джон и дори след смъртта си го въвлича в опасна игра, чийто залог е безценна реликва, спасена от Самюъл по време на разграбването на Багдадския музей.

Останал без дом, без средства и без подкрепа, преследван от нюйорската полиция и от тайнствено алхимическо общество, Джон трябва да разреши загадката, за да оцелее.


В трилъра се преплитат военните събития от 2003 г. в Ирак, древната история, алхимията, философията на херметизма. Книгата интригува с умело изградената смъртоносна игра -  главоблъсканица покълнала от зърната на омразата и копнееща за отмъщение, провокира огромно  любопитството и желание да научиш повече за древните месопотамски култури - шумерската, асирийската и вавилонската – с техните религиозни символи , идеи и изключителни постижения в областта на архитектурата, математиката, астрономията и астрологията.

Дороти Макинтош е канадска писателка, авторка на романи и криминални разкази. Завършила е английска филология в Университета на Торонто. Била е и редактор на Fingerprints – издание на сдружението на канадските криминални писатели. Членува в Канадското общество за изучаване на Месопотамия и активно подкрепя инициативата „Репортери без граници”. Романът и’ „Вавилонската вещица” е носител на наградата „Артър Елис” за най-добър непубликуван криминален роман.