page contents Книжен ъгъл: "Ентусиаст" представя: "Дамски вторници" и Моника Пец
Предоставено от Blogger.

"Ентусиаст" представя: "Дамски вторници" и Моника Пец

8.5.12

Ако повърхностните женски романи вече са ви омръзнали, време е да се впуснете във вълнуващо пътешествие с пет изключително симпатични дами – Каролине, Ева, Естел, Кики и Юдит. Те са главните героини от световния бестселър „Дамски вторници” от Моника Пец, завладял милиони женски сърца. Освободете всеки първи вторник от месеца в графика си с ангажименти и се впуснете в незабравимо и забавно приключение, което ще промени представите ви за женски четива.

Още с публикуването на „Дамски вторници“ книгата оглавява класациите за бестселъри в Германия повече от 30 седмици. Само за няколко месеца са продадени над 400 000 копия, което я прави едно от най-продаваните заглавия в Германия за първата половина на 2011 г. За една година тиражите надхвърлят 700 000 броя. Правата на романа са продадени в 16 държави. Книгата е филмирана през 2011 г. и премиерата на лентата е по немската телевизия ARD.

Ако не се бяха срещнали, надали щяха да се сприятелят. Но откакто се запознават преди 15 години на един курс по френски език, петте жени, на възраст между 35 – 45 години, са най-добри приятелки. Всеки първи вторник от месеца те се събират в своя любим ресторант: преуспялата, сладкодумна адвокатка Каролине; Юдит, прекомерно чувствителна и вечно драматизираща; Ева, всеотдайната майка на четири деца, с увехнали професионални амбиции; постоянно влюбената и винаги в добро настроение Кики, очакваща да пробие в дизайнерския бранш, и Естел, очарователната съпруга на аптекар с препълнен гардероб и неподражаемо остър език.

Веднъж годишно петте си устройват екскурзии. Тази година обаче всичко е различно: Юдит е отскоро вдовица. След смъртта на съпруга си тя намира дневник, който той е водел по време на поклонението си по Пътя на Яков до Лурд. Петте приятелки решават да завършат пътуването на Арне и дори не подозират в какво ще ги въвлече тази тяхна авантюра. Стъпка по стъпка, те вървят по следите на една тайна, която ще преобърне живота им и ще ги сблъска с неподозирана истина.

Поклонническото пътуване, замислено като утеха за Юдит, всъщност се оказва пътуване към самите тях. То ще им докаже, че нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Петте дами не само ще се опознаят истински, но ще открият неочаквани истини за самите себе си, за живота, за света, за любовта. Дали приятелството и обичта помежду им ще издържат на изпитанията, пред които са поставени?