page contents Книжен ъгъл: Изчезнал ръкопис предсказва световна катастрофа в "Пророчеството" на Джон Килгалън
Предоставено от Blogger.

Изчезнал ръкопис предсказва световна катастрофа в "Пророчеството" на Джон Килгалън

13.6.12


Изгряващият писател Сам Тайнън е нападнат в жилището си и черновата на последната му книга е изтрита от компютъра му.

Съкрушен от загубата на осемнайсетмесечния си труд, Сам изпада в депресия, а когато най-после е напът да я преодолее, с ужас установява, че приятелката му Лорена е свързана с нападателите.

Започват да се случват събития в световен мащаб, които отразяват точно описаните в непубликуваната книга на Сам.


Докато се опитва да разбере и каква точно е ролята на Лорена в нападението и в живота му, писателят установява, че е в опасност и това чувство се засилва, след като Лорена загива в злополука. Сега Сам трябва да се пази най-вече от тайните служби.

Междувременно във Франция Жан Пиер-Бурден, изследовател на пророчествата на Нострадамус, намира неоткрито пророчество и свързва тълкуването му с наскоро започналите атаки над най-значимите джамии в мюсюлманския свят. Въпросът е какво да прави с откритието си.

Адел ал-Шариф, началник на отдел в британската служба за сигурност, се изправя пред нова терористична заплаха, в която се крие таен сценарий за унищожение. Възможно ли е новата книга на Сам да е ключът към тероризма, завладял света? Адел се опитва да улови следите на конкурента на Бин Ладен, Халиш, новия най-голям терорист в света. Той трябва да спечели доверието на Сам, но времето изтича. За всички тях.

Такъв е дебютният роман на Джон Килгалън – „Пророчеството“ (Апостроф). Той е утвърден журналист, отразявал теми, вариращи от криминални процеси и глобалното затопляне до тероризма, Близкия изток, европейската и американската политика за водещи медии като „Ройтерс“, „Икономист“, „Таймс“, „Телеграф“ и „Нюзуик“.