page contents Книжен ъгъл: Рауи Хадж гостува в "Книги завинаги"
Предоставено от Blogger.

Рауи Хадж гостува в "Книги завинаги"

12.6.12

Рауи Хадж
През изминалата седмица в България гостува канадския писател с ливански произход Рауи Хадж. Авторът представи своя втори роман, който се нарича „Хлебарка“, излизащ под знака на „Жанет 45“.

Роден в Ливан, преживял гражданската война в родината си, израснал в Кипър и САЩ, днес Рауи Хадж живее и работи  в Монреал, Канада. Чуйте днес и следващия вторник в "Книги завинаги" какво сподели писателят във връзка с романа си „Хлебарка“ в ексклузивно интервю, подготвено от колегата ни Георги Митов-ГеМи.


Образен, непосредствен и завладяващ – такъв е романът „Хлебарка“ на Рауи Хадж. Той ни разкрива историята в една неспокойна  имигрантска общност, в която живеят обезправените, нещастните и отчаяните.

Писателят Рауи Хадж първоначално учи фотография в Ню Йорк и прави успешни експозиции в галерии в Канада, Франция, Ливан и Колумбия. Впоследствие решава да се занимава с литература. Продължаваме разговора ни с Рауи Хадж между книгите и фотографията.

Рауи Хадж е автор на романа „Играта на Де Ниро“, който получи наградата ИМПАК за 2008 г в надпревара със 136 заглавия от 54 държави. Хадж е едва вторият отличен канадски писател в 13-годишната история на литературната награда с най-висок паричен фонд в света – 160 000 щатски долара. Романът „Хлебарка“ също има номинации и отличия. Как писателският талант е открит и как предстои да се развие, ще научим от самия Рауи Хадж.