page contents Книжен ъгъл: “Конете от Катаринаберг“ - втора любовна история от Швеция
Предоставено от Blogger.

“Конете от Катаринаберг“ - втора любовна история от Швеция

31.7.12

Втората книга от поредицата Любовни истории от Швеция е  „Конете от Катаринаберг“ от Инга Линдстрьом (Апостроф). Инга Линдстрьом е псевдоним на известната немска писателка, сценаристка, журналистка и драматург Кристиане Задло.

Под този псевдоним тя пише любовни и семейни истории, чието действие се развива в Швеция. Книгите ѝ са изпълнени с много  романтика и напрежение. Действието им се развива на фона на приказни пейзажи: романтични езера, прекрасни къщи, уютни кафенета, живописен архипелаг.

Освен романи Инга Линдстрьом пише и сценарии. Филмите ѝ се излъчват по SAT1, ZDF и много от тях са познати и на българския зрител. Работи и по много от филмите на Розамунде Пилхер и Ута Данела.

Едноименният филм по книгата „Конете от Катаринаберг“ е излъчен през лятото на 2011 г. по bTV Cinema. Режисьор е Майкъл Щайнке, а в лентата участват актьорите Сюзън Гартнер, Стефан Лука, Волкерт Краефт, Оливия Силхави и др.

Сюжетът на романа ни отвежда в красивия замък Катаринаберг, където Ева, като служител на аукционна къща и специалист по история на изкуството, трябва да даде оценка на колекция от антики. Този служебен ангажимент тя решава да съчетае с дълго планираната почивка с дъщеря си Аника – прекрасна млада дама, която обаче е изпаднала в тежка депресия след нелепата смърт на баща ѝ.

В замъка Ева разбира, че земевладелецът Улф Нордквист се нуждае от пари и затова е принуден да продаде колекцията си от произведения на изкуството. Само че той пази в тайна намеренията си от своя син Петер, който е лекар и коневъд в съседното имение.

Обкръжението на конете се отразява много благотворно на Аника. Тя си възвръща увереността, смелостта и желанието за живот. А Ева и Петер постепенно се сближават и се влюбват.

Петер обаче научава истинската причина за посещението на Ева – любимата му работи за аукционна къща и е в замъка, за да оцени безценната колекция антики.  Той се чувства предаден от Ева, а тя трябва да избира между чувствата и работата си.