page contents Книжен ъгъл: бгкниг@ представя: Невероятните приключения на Унки Марлюнки
Предоставено от Blogger.

бгкниг@ представя: Невероятните приключения на Унки Марлюнки

6.11.12
РОМАНЪТ

Приключенията на едно дете и баща му в един красив, романтичен и не чак толкова измислен свят ни припомнят изконните ценности, заради които си струва да живеем. Мистериозно изчезнали ученици, дошло от бъдещето момченце, зараждаща се любов, отдавна забравени легенди, които оживяват, джуджета, тайни пещери, скални манастири, пътуване с балони пълни с хелии, загадъчни плазмени телевизори и какво ли още не се завъртат в приказната вихрушка на шарения роман за деца и техните татковци. Не липсват и страшни сцени като разрушаване на лунапарк и удавяне на бизнес център в захарен памук, но за сметка на това песничките и доброто настроение са преобладаващи.

АВТОРЪТ

„Невероятните приключения на Унки Марлюнки” е дебютен за Иван Раденков роман. Заедно с книгата за татковци читателите ще имат възможност да се запозанаят с неговите „мистификациозни” хрумки, оригиналнално поднесените за деца отпределения на думи като „словосъчетания” и „абсурди” и свежия подход към развитието на сюжета.

САУНДТРАКЪТ

Група „Тролите”, в която участва авторът на книгата за татковци, изпълнява 4 авторски песни на български език, композирани специално за романа. Иван Раденков е вокалист на саундтрака, създаден за сътворените от него приключения. Песните са напълно нови, грабващи ухото и преплетени със сюжета на книгата. Авторите не крият своите пристрастия към великите детски български песни от „Неочаквана ваканция”, „Войната на таралежите”, „Васко да Гама от село Рупча” и прочие.

ИЛЮСТРАЦИИ

Лиляна Калнакова Ламер работи и живее в Лондон, но запалена от идеята придава облик на всички герои и събития, превръщайки се в съавтор на книга за татковци и придавайки и жизненост и визуалност. „Приключенията на Унки Марлюнки” са придружени от повече от сто уникални картинки, рисувани с туш.

САЙТЪТ

www.knigazatatkovci.com е създаден от Ники Генов, специално за „Книга за татковци“ и съдържа музиката, илюстрациите и много игри. Всеки може да принтира любимата си картинка за рамка на стената или да я оцвети или дорисува на компютъра у дома. Има също и конкурс за писане на две нови песнички към книжката по текст на героите, както и за създаване на нови думички и дописване на глава от романа с много награди.

ТАТКОВЦИТЕ

Най-после една българска книжка, която и татковците да могат да прочетат на своите деца. Нямаме нищо против мама, но тате също може да ни чете, нали така?! С доза романтика, но без сладникавост, бащата и детето могат да бъдат най-, най-, най- добрите приятели на света, а приключенията, които ги дебнат зад ъгъла са най-сладки, когато им се случват заедно, когато са истински и когато наистина не знаеш как ще свърши всичко.

МАЙКИТЕ
Е, и на майките не е забранено да четат от книжката. В същност ще си признаем че и мама има много осезаемо участие в романа, но главният герой си е татко!

Послание от автора за ДЕЦАТА
Ако сте достатъчно големи, можете да прочетете книжката сами. Аз например си я чета сам и много се кефя. Песничките и игрите в сайта също са страхотни. Посетете го.