page contents Книжен ъгъл: 50 нощи в сиво – еротично пътешествие в думи и образи
Предоставено от Blogger.

50 нощи в сиво – еротично пътешествие в думи и образи

8.1.13

„Искам да се науча”, заявява разказвачката на загадъчния си любовник в началото на „50 нощи в сиво” от Лора Елиъс, с илюстрации на Бенджамин Оачендже (Сиела). Обучението й продължава петдесет нощи, които включват горещ и ексцентричен секс, връзване и неспирно изучаване на силата, болката и удоволствието.

Еротичното й приключение, споделено под формата на дневник, е придружено с илюстрации и инструкции за читателите, които са достатъчно смели да тръгнат по пътя й.

Книгата върви по стъпките на трилогията „Петдесет нюанса сиво”, която се превърна в издателски феномен с над 30 млн. продадени копия по света. И читателите не просто тръпнат от пикантните секс сцени и ексцентричните лудории… Те искат да ги изпитат върху себе си.

Това е книга, която обвързва любовната история и секса, като конкретизира 50 неща, които всяка двойка може да опита. Следва откъс от книгата.

Нощ първа
Пътешествието започва

– Искам да се науча – казах му аз, докато лежах по гръб, все още леко замаяна от бурната любов, която правихме. Той прокара копринено шалче по тялото ми и по него преминаха вълнички на удоволствие.

– Има много за учене – отвърна. – Ти какво искаш да знаеш?
– Всичко – смело отговорих аз след известно колебание.
Наистина ли желаех да отварям тази врата? Можех ли изобщо да предположа какво лежи отвъд? – Всичко – повторих, този път малко по-уверено.
Той се усмихна.
– В такъв случай започваме с уроците от утре. Когато се събудиш, ще съм ти донесъл празен дневник. Искам да документираш пътешествието си, изследванията си, уроците,
които ни предстои да научим заедно. Ще ми показваш какво си свършила – това е сериозна задача. Искам да видя картинки, инструкции и преди всичко, личните ти размисли. Резултатът може би ще те изненада...
– Ще ми пишеш ли някаква оценка? – пошегувах се аз. Той ме погледна мълчаливо и изведнъж се почувствах притеснена. В какво ли се забърках току-що?

Нощ втора
Страст на кубчета
– Къде отиваме? – прошепнах, докато се взирах навън през пилотската кабина на частния му самолет.
– Съвсем скоро ще разбереш – отвърна той и завъртя кормилото.
Под нас се заредиха сухи каньони и златни пясъци, а безмилостната топлина на слънцето ни притисна, докато се приземявахме.
– Съблечи се – нареди ми той. Дъхът ми спря. Нима ми нареждаше да вървя гола в изпепеляващата пустиня?
Жегата ме блъсна като стена от пламъци, докато вървях боса по следите на самолета.
– Ела – заповяда ми той и ме поведе към една бяла, копринена палатка. – Легни. – Аз се изтегнах върху сатенените чаршафи, а тялото ми бе станало хлъзгаво от потта.
Устните ни се докоснаха, когато се наведе над мен, целувката му бе ледена и по тялото ми премина конвулсия заради студенината й.
– Долу – каза той и извади ледено кубче от устата си, прекарвайки го по изгарящата ми кожа.
Контрастът бе поразителен... и страшно еротичен. Той прокара разтапящия се лед по зърната ми и те се втвърдиха, после ги подръпна с горещите си пръсти и аз изстенах заради внезапната промяна.
– Много ти е горещо, скъпа – каза, докато правеше кръгчета около пъпа ми и надолу с леда. – Да видим дали ще успеем да те охладим.
Аз разтворих крака в очакване неговото ледено докосване да достигне най-съкровените ми нужди.



Нощ трета
Удоволствието бяга
На следващата вечер той ме съблече до прозорците в дневната си. Светлините на града блещукаха отдолу, а той плъзна презрамките на роклята по раменете ми, после ловко ми разкопча сутиена и ми събу бикините.
– Не мърдай! – рече и отвори плъзгащата се стъклена врата на балкона. Хладният нощен въздух ме подразни, увеличавайки възбудата ми, а през това време той отвори чекмеджето на антикварно бюро. – Затвори очи – нареди ми той и аз побързах да се подчиня. Нещо меко и гъделичкащо обви гърдите ми и аз извих гръб в полуда от нежното докосване.
– Още – прошепнах за своя собствена изненада.
– Тихо – изсъска той и прокара мекия предмет по раменете ми и нагоре по бедрата ми. Накрая го издърпа надолу и закачливо погали зърната ми. Нададох стон, докато той правеше кръгчета надолу към корема ми.
Раздалечи бедрата ми с ръце и любопитството в мен надделя.
Надзърнах и видях, че държеше кървавочервено перо, което бавничко приплъзваше между бедрата ми. Разтворих крака по-широко, треперейки от възбуда, докато той нежно ме дразнеше.
– Докосни ме вече – помолих го.
– После – отвърна с усмивка. – Преди това искам да ти направя още много други неща, скъпа моя.