page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: Никълъс Спаркс и "Светлинка в нощта"
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: Никълъс Спаркс и "Светлинка в нощта"

5.2.13

Джеръми Марш е популярен нюйоркски журналист. В своята колонка той интервюира нобелови лауреати и обяснява научни теории на популярен език. Но също така е ловец на нестандартни истории! Скептик по природа, той умело разнищва градски легенди, самозвани медиуми и паранормални явления. Именно разобличаването им му носи широка популярност и го превръща в медийна звезда. Когато получава сигнал от Бун Крийк, Северна Каролина, инстинктите му подсказват, че там го очаква интересна история.

Лекси Дарнъл работи в местната библиотека. Родена и отраснала в градчето, тя е твърдо решена да прекара живота си там, близо до баба си, която я е отгледала след смъртта на родителите й. Появата на Джеръми Марш предизвиква тревога у младата жена. Разочарована от мъжете, тя подхожда недоверчиво към чаровния журналист.
Лекси смята, че неговите открития може да навредят на любимия й град и неговите жители. Въпреки това не може да отрече, че е силно привлечена от самоуверения Джеръми.

Самият той е поразен от красивата и откровена жена още в мига, в който я вижда. Срещата им напълно обърква неговите планове и той е готов да повярва, че отново може да обича.

Попаднали в капана на чувствата си, те ще се изправят пред труден избор, който ще бележи живота им завинаги. Единственият шанс да запазят пламналата неочаквано любов е да следват сърцата си, вярвайки, че те ще им покажат правилния път.

Всеки обикновен човек има своята необикновена история, а Никълъс Спаркс умее да пресъздава тези съкровени разкази, заредени с нежност и емоция и способни да развълнуват всяко поколение. Перото на писателя-магьосник пронизва сърцето на читателите там, където откриваме истинските чувства – болезнени, вълнуващи, дълбоки. „Светлинка в нощта” е прочувствена, нежна история за стихийната любов и силата на доверието. Трогателен роман за сложните избори, пред които се изправяме, и вечния въпрос: разума или сърцето трябва да послушаме.

Под логото на ЕРА са издадени осем романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот”, „Завой на пътя”, „Талисманът”, „Пристан за двама” и „Моят път към теб”.

На бурен успех по цял свят се радват и екранизациите на произведенията на Спаркс. За 14 февруари 2013 г. е планирана премиерата на филма по романа „Пристан за двама”. Главните роли са поверени на звездите Джош Дюамел, Джулиан Хю и Коби Смълдърс, а режисьор е култовият Ласе Хелстрьом, работил и по филмирането на „С дъх на канела”.