page contents Книжен ъгъл: Зловеща книга поглъща света
Предоставено от Blogger.

Зловеща книга поглъща света

2.4.13

"Милениум" представя "Изроди и лузъри" на Робин Джарвис

Има книги, които могат да са изключително опасни. Те са способни да погълнат читателите си и дори да обсебят целия свят. Така се случва в „Танцуващият замък” на Робин Джарвис.

В първата част на книгата разпространението на злото в началото прилича на мода сред тийнейджърите, които изведнъж започват да закачат карти за игра на реверите си и да се наричат Поп, Вале, Дама и т. н.

Сега издателство „Милениум” пуска на пазара втората част на фентъзи хоръра, наречена „Изроди и лузъри”. В нея целият свят е завладян от зловещата книга „Танцуващият замък”, хората са обсебени от злото в нея и великият чародей Измъс вече е вселенски господар.

Неверниците са избити, а децата, на които книгата не може да въздейства, са затворени в лагери. Наричат ги лузъри. Те са низвергнати от семействата си, които са под въздействието на зловещата книга. Уплашени са и искат да се приберат у дома, но светът е необратимо променен от злото.

У една от жертвите обаче има частица от злодея и това може да промени всичко.

„Танцуващият замък” на Робин Джарвис е една от странните книги, в които читателят е въвлечен в историята. Почитателите му го сравняват с романите на Стивън Кинг. Казват, че това е най-страшната книга на хилядолетието.

Джарвис написва историята след като сънува част от нея. „Някои книги са вредни, дори опасни. Те изкривяват съзнанието и хранят потайните дълбини на човешката душа. Подобни книги трябва да бъдат забранени или унищожени. Това е историята на една от тях, написана от един от най-големите злодеи, живели някога. Ще ми се да вярвам, че са останали доста хора, които да я прочетат, да повярват и да устоят – преди да е станало твърде късно”, започва той своята история.

Предстои да излезе третата, последна част на „Танцуващият замък”.