page contents Книжен ъгъл: Жун Джан и Джон Халидей - какво не знаем за Мао и Китай
Предоставено от Blogger.

Жун Джан и Джон Халидей - какво не знаем за Мао и Китай

2.4.13

Авторите на „Мао: непознатата история“ в ексклузивно интервю на Георги Митов-Геми за "Книги завинаги"

„Първата значима политическа биография на XXI век.“, „Архив от разкрития, който преобръща досегашните ни познания“, „Най-значителната книга на годината“ – всички тези определения от британската преса се отнасят за книгата „Мао: непознатата история“.

Тя е плод на задълбочени проучвания и интервюта с представители на неговия най-тесен кръг, мълчали дълги години. Най-авторитетния труд за китайския лидер Мао Дзъдун излиза у нас благодарение на издателство „Колибри“ и „41Т ГАЛЕРИ“, а авторите му гостуват тази седмица в България.

Преди книгата за Мао, Жун Джан е написала  автобиографичната книга „Диви лебеди”, от която бяха продадени 10 млн.копия по света, но изданието бе забранено в Китай. Жун Джан е завършила „Английска филология” в Съчуанския университет и е първият гражданин на Китайската народна република, защитил докторат в британски университет.

Нейният спътник в живота и в литературата е Джон Халидей - бивш преподавател в Кингс Колидж, автор и редактор на осем книги. Повече за книгата на Жун Джан и Джон Халидей „Мао: непознатата история“ ще научите в от интервюто на Георги Митов-Геми с авторите. Днес, в 17 ч. на 88ФМ, в Книги завинаги.

Жун Джан и Джон Халидей – авторите на книгата „Мао: непознатата история“ ще се срещнат със студентите и преподавателите в Центъра за източни езици и култури“ към СУ „Св. Климент Охридски“, както и в НБУ. На 04.04, четвъртък, от 18.00 до 19.30 ще представят книгата си в център „Гринуич“ на бул. „Витоша“ 37.