page contents Книжен ъгъл: "Има крокодили в морето" - авторите на една различна детска история в "Книги завинаги"
Предоставено от Blogger.

"Има крокодили в морето" - авторите на една различна детска история в "Книги завинаги"

28.5.13

В навечерието на Деня на детето ще ви разкрием една по-различна детска история. Наскоро в София и Пловдив бе представена книгата „Има крокодили в морето“, която излезе под знака на „Жанет 45“.

Това е животът на 10-годишния Енаятолах, който поема по дългия и ужасяващ път на бягство от родния Афганистан през териториите на Пакистан, Иран, Турция и Гърция до Италия, в която открива своята втора родина.

Според вестник „Ел Мундо“ книгата представя „една истински трагична история (с щастлив завършек), но разказвана без следа от самосъжаление, а с чувство за хумор и дори с ирония“.

 „Има крокодили в морето“ е написана от италианеца Фабио Джеда, който в случая е по-малко автор и повече слушател на вълнуващата история.   Книгата е издадена на над 30 езика и в няколко европейски страни вече се изучава в училищата. Носител е на наградата Книга на годината на Радио 3 Фаренхайт.

С автора Фабио Джеда и главния герой Енаятолах Акбари ще ви срещне колегата Георги Митов-ГеМи, а в превода им помага преводачката на книгата Елица Попова. 28 май, 17 часа, 88 ФМ, в "Книги завинаги"