page contents Книжен ъгъл: Жената на моя живот
Предоставено от Blogger.

Жената на моя живот

2.7.13

"Ентусиаст" представя новия роман на Никола Баро

Никола Баро ни поднася един от най-очарователните любовни романи, пълен с житейски мъдрости за лудостта на любовта и за всичко, което сме готови да направим, за да я последваме.

Бърза разходка в Париж през великолепни естетически гледки, неповторимия бохемски дух на града и артистичния му живот е вълнуващия фон, на който се развива историята в „Жената на моя живот“ - философска и сюрреалистична притча за лудостта на любовта.

Романтичният книжар Антоан седи в любимото си парижко кафене, когато жената на живота му, сякаш пада от небето. Тя бързо и тайнствено му подхвърля листче с телефонния си номер, но Съдбата решава да се позабавлява и се оказва, че номерът е непълен...
Антоан разбира, че има само 24 часа и десет възможности да открие жената на живота си.

С искрящ хумор Никола Баро завърта Колелото на съдбата и хвърля героя си в шеметно набиране на телефонни комбинации, мобилизиране на всичките му приятели, преобръщане града с „главата надолу“ и втурването през глава в лабиринта на любовта „от пръв поглед“.

Там някъде, измежду десетките разговори и все по-засилващата се носталгия към това да бъдеш обичан, Антоан ще осъзнае, че много често това, което търсиш, е пред очите ти, стига да успееш да се справиш със собствената си житейска неудовлетвореност и да видиш живота си от друг ъгъл. Задъхано го следваме по петите и заедно с него се боим дали начинанието му ще успее. Надяваме се на щастлив край и въпреки това ни се иска книгата да не свършва...

Романът е шедьовър на езиковия изказ, на емоционалните моменти и очарователните персонажи. Героите са истински, сякаш всеки момент ще ги срещнем на ъгъла. Никола Баро пише толкова истинска любовна история, че тя не оставя никого безразличен и уцелва читателя в сърцето.

За Никола Баро

Майсторът на „любовния специалитет“ Никола Баро стана световно известен с книгата си „Една женска усмивка”, която за кратко време се изчерпа в България. Никола Баро е роден през 1980 г. в Париж. Следва Романска филология и История в Сорбоната. Работи в книжарница на Левия бряг на Сена. Автор е на бестселърите „Една женска усмивка”, „Ще ме намериш на край света” и „Една вечер в Париж”, пожънали огромен успех, както в Германия, така и в Италия и България.