page contents Книжен ъгъл: Българинът Мечо е герой в новия бестселър на Дейвид Балдачи
Предоставено от Blogger.

Българинът Мечо е герой в новия бестселър на Дейвид Балдачи

16.7.13

В новия роман на Дейвид Балдачи "Забравените" (Обсидиан) ще срещнем новия любим герой на американските читатели - българина с прякор Мечо, който ще бъде съюзник на Джон Пулър.

Джон Пулър е специален агент в Отдела за криминални разследвания към американската армия. При последната си мисия в Западна Вирджиния той едва не загива, за да спаси милиони хора от ядрена катастрофа.

Току-що завърнал се в централата на Военната полиция в Куонтико, Джон научава, че леля му го моли да отиде при нея в градчето Парадайз, Флорида. Там, пише в писмото си старицата, се случвали странни неща.


Но племенникът й не я заварва жива. Удавянето й е нещастен случай, твърди полицията. Скоро след нея „се удавят” и двама нейни приятели.

На пръв поглед Парадайз е земен рай. Джон обаче скоро разбира, че там се върши дейност, която обрича стотици хора от цял свят на същински ад.

Военният агент е свикнал да рискува, но противниците му са толкова силни и зловещи, че не могат да бъде разбити лесно.

Джон дори не подозира, че в предстоящата битка на живот и смърт ще намери съюзник с почти свръхестествени способности. Един човек на честта, готов на саможертва. Един българин.