page contents Книжен ъгъл: Кери Уилкинсън, който успя сам - новото лице на английското криминале
Предоставено от Blogger.

Кери Уилкинсън, който успя сам - новото лице на английското криминале

28.10.13

"Ера" представя "Наказателен патрул". Кой избива престъпниците?

Кери Уилкинсън дебютира смело на книжната сцена, като публикува сам първия си роман в електронен формат. Три месеца след появата му завоюва челно място в класацията за най-продаван роман на Острова.

Идва и предложението за договор за шест романа с реномирано издателство. Следващата книга на автора – „Наказателен патрул“, затвърждава първоначалния му успех и го нарежда сред най-предпочитаните имена на британската литературна сцена за 2011 г.


През 2013 г. излиза четвъртият роман от серията с детектив Даниъл и веднага се нарежда сред двайсетте най-продавани книги на „Амазон“ на хартиен носител.

Когато сериен убиец е на свобода, обществеността оказва голям натиск върху полицията. Но този случай е по-различен. Всички жертви са закоравели престъпници. За медиите това е сензация – предполагаем отмъстител, който вилнее по улиците.

Сержант Даниъл поема разследването. Но след няколко разпита на заподозрени попада в задънена улица. А висшестоящите изглежда са доволни, че някой „разчиства“ улиците. Когато кръвни проби от местопрестъплението съвпадат с тези на престъпник, който излежава доживотна присъда, сержант Даниъл се изправя пред наглед неразрешима загадка.

Кери Уилкинсън е журналист по образование. Слави се с болезнената си любов към крикета и с постоянните си оплаквания от лошото време. Това недоволство го отвежда от родния Съмърсет в Ланкашър, където живее и днес. Сензационният успех на романите му го нарежда сред най-продаваните английски автори.