page contents Книжен ъгъл: Мотовете - новите тайни приятели на децата
Предоставено от Blogger.

Мотовете - новите тайни приятели на децата

29.10.13


Радостина Николова

Сигурна съм, че и във вашия гардероб живее един игрив пухкав мот, който често спретва разни поразии. Защо не сте го виждали ли?

Знаете ли, мотовете определено са чудати същества и те почти никога не се показват на хората, защото трудно им се доверяват.

Това обаче е на път да се промени. Един малък храбър мот ще се нагърби с тежка задача. Той ще измисли как да направи всички хора малко по-усмихнати, а света – малко по-добър.


Приключенията на мотовете се появи съвсем спонтанно и като че ли на шега. Първоначалната идея за създаването на книжката дойде от съпруга ми Андрей, когото преспокойно мога да квалифицирам като „неизчерпаем източник на всякакви небивалици”.

Писането на книга никога не ми е било цел, но в един момент просто се изкуших да запаметя на хартия малките мотове и тяхната небивала история.

Веднъж оживели, пред тях се разкри чудният свят на нашето въображение и те решиха да се установят трайно в него. Поканиха и свои приятели (както и някои неприятели) и въпреки мъничките си размери, показаха колко големи са сърцата им.

За мен беше истинско забавление да пресъздам чудатите приключения на тези непознати същества. И се надявам, че за вас и за малките ви съкровища тази книжка ще донесе не по-малко удоволствие и искрени усмивки.   

От сайта на новата поредица Приключенията на мотовете с автор Радостина Николова и художник Мелина-Елина Бондокова