page contents Книжен ъгъл: Още за тангото и любовта днес в "Книги завинаги"
Предоставено от Blogger.

Още за тангото и любовта днес в "Книги завинаги"

28.1.14

След 17 ч. на 88 ФМ очаквайте репортажа на Георги Митов-Геми

Неотдавна в столицата бе представена книгата „12 минути любов” на Капка Касабова, която излиза в България под знака на „Сиела”. След „Улица без име”, „Любов в земята на Мидас” и „Вила Пасифика”, това е първият по рода си танго-роман в света, който за щастие излиза под перото на българката.

В „12 минути любов”  ще откриете историята на тангото, но в съчетание с жанрове като пътеписа и мемоара, изпълнени с откровение и емоционалност. Книгата се появи първоначално на английски език и успя да завладее цялата танго-общественост, която се е докоснала до нея. Какво представлява този танго-роман, чуйте днес в репортажа на Георги Митов-Геми от писателката Елена Алексиева.

Капка Касабова, която живее в Нова Зеландия, но не спира да пътува по света,  търси всичко ценно в живота чрез тангото. Тя е публикувала свои есета и статии в издания като Sundy Times, Vogue, Granta и др.

Белетристичните й произведения са преведени на седем езика. Сборниците й с поезия Нечий друг живот и География за изгубените, както и други нейни стихове са широко застъпени в антологии, издадени в Нова Зеландия и Великобритания. Но как се пише за тангото, ще разкрие самата Капка Касабова днес в "Книги завинаги".

Според вестник „Guardian” „Дванайсет минути любов“ е книга за пристрастяването и потребността да принадлежиш ни развежда надлъж и нашир през глобуса в търсене на нещо, което е много по-далеч от танца. Това е книга за живота.”