page contents Книжен ъгъл: „Ера“ представя: Сара Адисън Алън и магията на „Изгубеното езеро“
Предоставено от Blogger.

„Ера“ представя: Сара Адисън Алън и магията на „Изгубеното езеро“

11.2.14

Някои места имат необикновена притегателна сила. Сякаш крият нещо магично за хората, които ги посещават и обичат.

Случайно Кейт открива стара картичка с покана за гостуване в къщата край „Изгубеното езеро“, собственост на леля й Аби. Там тя е преживяла най-хубавото лято в детството си, първата любов, първия опит за целувка. Спонтанно Кейт решава да се завърне на това магическо място.

Тя се надява, че там ще излекува нараненото си сърце, а осемгодишната й дъщеря ще изживее пълноценно своето детство. Но „Изгубеното езеро“ изобщо не е такова, каквото го помни. А Аби е принудена да го продаде.

Когато Кейт решава да върне магията, скрита в него, разбира, че не само тя е изживяла незабравими моменти на това някога приказно кътче. Местните също не желаят да се разделят с „Изгубеното езеро“. Сред тях е и детската любов на Кейт – Уес, с когото тя се среща за първи път след толкова години...
Сара Адисън Алън остава вярна на своя неподражаем стил и ни въвлича в омагьосваща история за любовта и надеждата за ново начало.

Ексцентричните й герои, приказните места, на които се развива действието и типичната южняшка топлота, която струи от страниците завлядяват въображението на читателя. Сара умее да подправя своите свежи истории с умерени дози магия, копнеж, драма и южняшко очарование.

Така майсторски изградената обстановка, пълнокръвните герои, оригиналните метафори и стегнатият стил на писане приобщават неусетно читателя към един едновременно реален и магичен свят.

Всяка от книгите й съдържа приказен елемент – пророческото ябълково дърво в „Градина на желанията”, самопоявяващите се книги във „Вкусът на мечтите”, сладкишите със сила да върнат любим човек в „Момичето, което преследваше луната” и мистериозният аромат на праскови, който се носи из целия град в „Тайна с цвят на праскова“. „Изгубеното езеро“ не прави изключение...

За авторката:

Сара Адисън Алън е родена и живее в Северна Каролина, където се развива и действието в романите й. Тя е авторка на „Градина на желанията”, „Вкусът на мечтите”, „Момичето, което преследваше луната” и „Тайна с цвят на праскова“ – романи, приети от читателите и критиците с бурно одобрение, намерили своето място в класациите на престижни издания и търговски вериги.

Като писател Сара Адисън Алън поднася яркото очарование на Юга, съчетавайки по малко приказни вълшебства, премерена доза романтика и характерното южняшко светоусещане. „Градина на желанията” е първият й сериозен творчески опит. Оттогава Сара се отдава изцяло на своя стил, който самата тя нарича „магически реализъм по южняшка рецепта”. Очевидно рецептата се е усладила на читателите, които са готови да „погълнат” и следващите ястия, забъркани от Сара.