page contents Книжен ъгъл: Днес в Книги завинаги - загуби и печалби за книгата преди деня 234. Алма Матер Класик ФМ, 17 часа
Предоставено от Blogger.

Днес в Книги завинаги - загуби и печалби за книгата преди деня 234. Алма Матер Класик ФМ, 17 часа

22.4.14

Георги Митов-Геми, Гриша Атанасов, Етгар Керет

в студиото на Алма Матер Класик ФМ.

Снимка: Манол Пейков

Гриша Атанасов и Петко Тодоров с избрани книги, събития и личности. Споделете на тел. 9861607 своето заглавие от седмицатаЗагубихме гения Маркес, остана ни биографията му - коментар на Петко Тодоров за "Един живот" на Джералд Мартин.

Едгар Керет - още от интервюто на Георги Митов-Геми

Миналата седмица чухте първата част от разговора с най-четения израелски писател от своето поколение Етгар Керет. Състоя се премиерата на неговия сборник с разкази „Изведнъж на вратата се чука", издаден от „Жанет 45”. По време на представянето бе показан късометражния филм на Горан Дукич "Какво носим в джобовете си?" по едноименния разказ на Етгар Керет.
Филмът бе дублиран на български със специалното разрешение на автора и бе показан за първи път в нашата страна, няколко месеца след световната премиера на филмовия фестивал в Сънданс. Дукич е режисьор на култовия филм Wristcutters: A Love Story (2006), създаден по повестта на Етгар Керет "Щастливите лагерници на Кнелер" и носител на многобройни награди. В миналото издание на „Книги завинаги” ви разкрихме повече за книгата „Изведнъж на вратата се чука", която обаче не излиза само на хартия. За нейната аудиоверсия, както и за днешните читатели и литературата, която променя живота, чуйте от продължението на интервюто на Георги Митов-Геми с израелския писател Етгар Керет.

Ружа Лазарова за "Дълбоко в деколтето" (Сиела) - интервю на Вилия Моновска.

Международният ден на книгата с "Колибри" и Френския културен институт - Силви Вартан на живо, биография на Ив сен Лоран - подробности в предаването.

Фройд и "Психология на несъзнаваното" - преводачката Маргарита Дилова пред Румен Спасов.

Буккросинг или книги на свобода - къде и как. Рицари на книгата - номинациите.

Предстоящи премиери. Още заглавия от седмицата на "Книгопис", "Хермес", "Колибри", "Сиела", "Ера", "Ентусиаст", "Обсидиан", "Еднорог" и др., много награди за слушателите, класации. И още много... в "Книги завинаги", вторник, 22 април, Алма Матер Класик ФМ, 17 ч., 88ФМ, с Гриша Атанасов и Петко Тодоров. Слушай тук