page contents Книжен ъгъл: Ще четем новия роман на Чък Паланюк преди американците
Предоставено от Blogger.

Ще четем новия роман на Чък Паланюк преди американците

24.7.14

Ненагледна моя - мъжете стават излишни

Американското издание на Beautiful You е обявено за 21 октомври, а ето че ИК Ера представи българския превод!


Опитът я бе научил, че всеки мъж се смята за роден танцьор и любовник. Всъщност повечето мъже владееха само една танцова стъпка – пого – а между чаршафите бяха като маймуни в природонаучен филм, дълбаещи мравуняк с пръчка.

Пени Харигън е невзрачно момиче и нископоставена служителка в юридическа фирма. За нея е огромна изненада, когато известният мултимилиардер К. Линъс Максуел я кани на среща. След вечеря в най-луксозния ресторант в Манхатън той завежда Пени в хотелска стая в Париж. Там двамата се отдават на разюздани сексуални игри, които я докарват до върховно удоволствие.
След като дните й на екстаз приключват, Пени открива, че е била опитна мишка за окончателната разработка на серия еротични приспособления, наречена „Ненагледна моя“.

Тези устройства са толкова мощни и ефективни, че милиони жени се нареждат на опашка в деня на откриването на магазините, след което се затварят в стаите си с играчките и спират да излизат навън. Освен за батерии.

Целта на Максуел е да постигне световно господство като пристрасти жените към еротиката. Възможно ли е този коварен план да бъде спрян?

Чък Паланюк е американски писател и журналист на свободна практика, роден на 21 февруари 1962 г. Творбите му са определяни като трансгресивни – главните действащи лица се чувстват ограничени от правилата и очакванията, които обществото им налага и се опитват да се освободят по необичаен, а понякога и престъпен начин. Това може да ги кара да изглеждат като душевно болни, асоциални или нихилисти.

Паланюк е смятан за един от най-оригиналните и провокативни автори на нашето време.  Неговият шедьовър „Боен клуб“ се превръща в световна сензация и вдъхновява едноименния филм с участието на Брад Пит и Едуард Нортън. Други известни книги на автора са „Оцелелият“, „Невидими изчадия“ и „Последна песен“.

В безкомпромисната сатира „Ненагледна моя“ Паланюк е по-скандален от всякога, по традиция рязък, безпощаден и саркастичен.