page contents Книжен ъгъл: Робърт Хънтър разследва отново в „Престъпен ум“
Предоставено от Blogger.

Робърт Хънтър разследва отново в „Престъпен ум“

19.8.14

Шеста среща с Крис Картър - италианеца с китара от Бразилия, който пише американски трилъри в Лондон

Шофьор на джип губи управление върху автомобила си и се врязва в паркирана кола. Гледката, разкриваща се от багажника ѝ, е повече от ужасяваща... В новия роман на Крис Картър „Престъпен ум“ (Ера).

Арестуван за двойно убийство е най-близкият приятел на Робърт Хънтър от колежанските години Лусиан Фолтер. Лусиан заявява много убедително, че е само пионка в огромен лабиринт от лъжи и престъпления.
Хънтър е ангажиран да проведе множество разпити със заподозрения. Колкото повече научава, толкова повече се заплита пъзелът. А броят на жертвите расте...

Наяве излизат потресаващи тайни, които никой не би могъл да предвиди. Включително и истинската самоличност на толкова изкусен убиец, за когото дори ФБР не подозират, че съществува... до сега.

Крис Картър е италианец, роден е в Бразилия, завършва образованието си в САЩ. След дипломирането си работи като член на екипа по криминална психология към Главната прокуратура на Мичиган, където разпитва и изучава много престъпници, включително серийни и масови убийци с доживотни присъди.

После сменя костюма с протрити дънки, тениска и електрическа китара и свири с няколко групи в Лос Анжелис и Лондон, където живее в момента.

През 2008 г. започва да пише трилъри, ползвайки опита си на криминален психолог. Първият му роман „Хамелеонът се завръща” от поредицата „Робърт Хънтър” е издаден през 2009 г. и веднага става бестселър.

Детективът Робърт Хънтър е от специалният отдел по убийствата в полицията на Лос Анджелис. Заедно с партньора си Скот Уилсън разследват различни случаи на тежки престъпления и серийни убийци.

В произведенията си той успява да съчетае в едно динамиката на Конъли и типичния за Дивър сюжет, изпълнен с неочаквани обрати.