page contents Книжен ъгъл: Писмо от „Колибри“: Алисън Шейфър идва в България
Предоставено от Blogger.

Писмо от „Колибри“: Алисън Шейфър идва в България

9.9.14

Авторката на „Скъпи, провалих децата“ и „Не, това не са глезотии“ изнася лекции у нас на 25 октомври

Здравейте!

Алисън Шейфър, авторката на „Скъпи, провалих децата“ и „Не, това не са глезотии“, пристига за пръв път в България през октомври 2014! Шейфър е световно признат експерт в областта на родителството, възпитанието и отглеждането на деца.

Абсолютният бестселър „Скъпи, провалих децата“, издаден от „Колибри“ през март тази година, рационализира тревожната плетеница от въпроси, терзаещи родителите, систематизира най-честите въпроси на възпитанието и предлага ясни, кратки и логични отговори и предписания за действие.

Книгата утвърждава демократичния модел на родителство и налага убеждението, че е възможно да отглеждаме децата си без наказания, викове и крясъци. Авторката намира верния тон, използвайки хумор и съпричастие, за да осветли източника на проблемите и да ни помогне да си изградим план за действие.

През октомври „Колибри“ ще издаде и другата й книга, придобила световна популярност - „Не, това не са глезотии (какво правим, когато детето реве, тръшка се, не иска да си ляга и изобщо се държи напълно нормално)“. Преводът е на Василена Мирчева.

Българските родители ще имат възможност да се запознаят с подходите и насоките, които Шейфър предлага в областта на детското възпитание и семейните отношения по време на лекциите, които ще се проведат в Гранд хотел София на 25 октомври.

Алисън Шейфър е канадски психотерапевт и експерт по родителските въпроси с международно признание. Води рубрики в едни от най-престижните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят. Особено популярна и обичана тя стана след участието си на семинара TEDxKids в Брюксел, Белгия.

Гостуването й в България се организира от списание „Първите седем“ със съдействието на издателство „Колибри“.

Жаклин Вагенщайн