page contents Книжен ъгъл: На юг от екватора с Книги завинаги
Предоставено от Blogger.

На юг от екватора с Книги завинаги

23.9.14

Георги Митов-Геми разговаря с проф. Филип Куманов в Книги завинаги от 17 ч. на 88 ФМ

След отминалите празнични дни, вероятно желанието ви за пътешествия е станало още по-силно. Можете да се отправите към екзотични кътчета от света и с помощта на книгата „На юг от Екватора”. Този „Пътепис в думи и снимки“, както гласи подзаглавието, излиза под знака на издателство „Изток-Запад”.

„На юг от Екватора” съдържа емоционални разкази за разноцветна Южна Африка, тропична Замбия, далечна Австралия, приказна Нова Зеландия, колоритна Танзания, Сейшелските острови с гигантските костенурки и снежнобелите си пясъци и Перу- страната на Мачу Пикчу. Какво може да отведе един специалист по ендокринология и андрология на юг от Екватора, чуйте от интервюто на  колегата ни Георги Митов-Геми с автора на книгата и снимките в нея  - проф. Филип Куманов.


Представяме книгата „На юг от Екватора” с помощта на нейния автор  проф. Филип Куманов. Той завежда клиника в Университетска специализирана болница за активно лечение по ендокринология в София; член е на 3 европейски и една американска професионална медицинска организации и е преподавател в Софийския Медицински университет.

Авторът споделя, че копнежът му по пътешествията „не отслабва и остава завинаги скътан дълбоко в душата като малко уютно пристанище за укриване от несгодите на всекидневието“. Проф. Филип Куманов ще сподели повече за едно от вълнуващите си пътешествия в предаването „Радиотуристи” този петък между 17 и 18 часа.