page contents Книжен ъгъл: Нова българска поредица тръгва към децата
Предоставено от Blogger.

Нова българска поредица тръгва към децата

2.11.14

„Сиела” представя „Истории от големия двор” от автора на книгите за татковци Иван Раденков

На пазара вече е първата книжка от най-новата поредица български книжки за деца - „Истории от големия двор“. Книгите са с красиви цветни илюстрации, а историите разпалват детските фантазии и възпитават малките читатели в любов към природата и животните около нас.

Главни герои в поредицата са охлювчето Арко и таралежчето Алкау, които изследват тучния, зелен свят в двора на познатия вече на българската публика Унки Марлюнки. Дребните животинки са неустоими образи - пъстри, изобретателни, откриващи света с шеметни, вълнуващи приключения.

„Арко и Алкау се родиха във въображението на малкия ми син Явор. Реших да поощря тези негови първи мигове на съзидателност като създам цяла поредица с истории за уникалните герои” – споделя авторът Иван Раденков.

След като подбират историите Иван и Явор ги споделят с илюстраторката Яна Казакова. Тя вдъхва живот на героите със своите цветни моливи и когато споделя първите си скици с малкия Явор и баща му, те възкликват възхитени - „Това наистина са Арко и Алкау! Точно както си ги представяхме”! И така се ражда първата книжка от поредицата – „Изчезналото слънце”.

Авторът е познат на малките читатели и родителите им от поредицата книги за татковци, които наскоро пусна на пазара - „Невероятните приключения на Унки Марлюнки“ и „Унки пътешества в космоса“.

Поредицата „Истории от големия двор” е отпечатана на качествена хартия, на която уникалните рисунки с акварелен молив правят света на героите привлекателен за малките читатели и техните родители.