page contents Книжен ъгъл: Опра Уинфри разкрива тайните си
Предоставено от Blogger.

Опра Уинфри разкрива тайните си

16.12.14

Хермес представя Какво знам със сигурност
Това, което със сигурност знам, е, че нашето пътешествие започва тогава, когато решим да се изправим, да пристъпим напред и да заживеем истински. Опра Уинфри

Опра Уинфри е най-уважаваната и влиятелна телевизионна водеща не само в Америка, но и в целия свят. В продължение на 25 години тя забавлява, просвещава и вдъхновява милиони зрители чрез Шоуто на Опра. Тя основава собствена телевизионна мрежа, става първата жена милиардер от афроамерикански произход, получава почетна степен от Харвардския университет и бива удостоена с „Президентския медал на свободата“. Постиженията й като журналист и филантроп я нареждат сред най-уважаваните и харесвани обществени личности днес. Опра е живият пример как можем да постигнем мечтания живот.

Като творец, изследовател на човешкото сърце и душа, Опра Уинфри е ненадмината. Благодарение на легендарното си токшоу Опра е помогнала на много хора да променят живота си. В продължение на четиринадесет години тя списва месечната рубрика „Какво знам със сигурност“ за списание О (Списанието на Опра), където споделя мъдрите и вдъхновяващи житейски уроци, плод на многобройните й преживявания.

Сега за пръв път тези ценни откровения са преработени, допълнени и събрани в прекрасната книга „Какво знам със сигурност“. Тук Опра говори за най-важните неща в живота: за радостта, издръжливостта, любовта, благодарността, шанса, силата, благоговението... Книгата ни предлага изключителната и вълнуваща възможност да се докоснем до съкровения вътрешен свят на една от най-необикновените жени в света, като същевременно ни учи как да станем най-добрите хора, които можем да бъдем. Искрени, трогателни, ободряващи, възвисяващи и често шеговити, думите на Опра се отличават с онази истинност, която ни кара да се връщаме към тях отново и отново.

СИЛАТА ДА ПОСТИГНЕМ МЕЧТИТЕ

В книгата „Какво знам със сигурност“ има доста биографични елементи. Опра споделя за научените житейски уроци, за спечелените битки (най-вече със самата себе си) и за силата да се изправя след всеки удар – по-силна и по-мъдра. Разказва за трудностите, през които е минала: за бедното, изпълнено с лишения и сексуално насилие детство, но само като аргумент, че силата да постигнем мечтите си се крие във всеки от нас. Всички сме уникални – смята Опра, – трябва само да открием призванието си и да работим упорито, за да постигнем целите си. Ако не се отказваме от мечтите си, ако работим усърдно и вярваме в себе си, Вселената ще ни помогне в нашите начинания. Важно е обаче да сме благодарни за даровете и постиженията си, ако искаме те да се преумножат. Всеки ден трябва да научаваме нещо ново и да опитваме да сме по-добри от предишния. Задължително е обаче да поемем отговорност за живота си, защото само така можем да го подкараме в желаната от нас посока. За да стане това, трябва да сме наясно с мотивите, които ни ръководят, защото действията са крайният продукт, резултат от мислите и емоциите ни. Външната действителност е само огледало на вътрешната ни реалност.

Пътят към личната реализация винаги минава през любовта – към себе си и към другите.

Тези идеи може да изглеждат непрактични и отвлечени, но животът на Опра е доказателство, че действат. Как иначе ще си обясним небивалия успех на бедното момиче от Мисисипи (щата с най-голяма расова сегрегация), което става най-богатата афроамериканка и една от най-влиятелните жени в света? Тайната е в силата на духа и решимостта всеки ден да сме по-добри от предишния. Именно в това се заключава формулата на успеха.