page contents Книжен ъгъл: Пингвините на Джийн Уилис – нови приятели за българските деца
Предоставено от Blogger.

Пингвините на Джийн Уилис – нови приятели за българските деца

21.4.15

„Пингвини в паника“ (Ентусиаст) от световноизвестната английска писателка Джийн Уилис е първата книга от поредицата за забавните пингвинчета, която покори сърцата на милиони деца по света. Книгата е бестселър в Англия, Австралия, САЩ, Канада, Германия, а популярността ѝ стига до далечната Южна Африка. Преведена е на френски, немски, италиански, испански, холандски, а вече и на български език специално за малките читатели в превод на Катя Перчинкова.

„Пингвини в паника“ е шеметно и забавно приключение, в което необикновените обитатели на зоологическата градина са твърдо решени да спасят зоопарка, като организират шоупрограма с дръзки каскади. Комичните и изключително красиви черно-бели илюстрации на Нейтън Рийд изцяло улавят духа на историята и карат малчуганите трескаво да разлистват страниците. Една истински завладяваща и поучителна история за малките пингвини с големи мечти.


Скалният пингвин Рори обожава да се перчи и да прави номера, но когато посетителите в зоологическата градина рязко намаляват, оставането на животните в зоопарка е под въпрос. Трябва да се вземат незабавни мерки, иначе зоологическата градина ще затвори врати. Пингвините са в паника! Когато обаче пазачите монтират Пингвинската камера, Рори грабва възможността да спаси дома си. Той организира невероятно пингвинско онлайн шоу за таланти, което трябва да привлече тълпата.

Малката Блу и другите пингвини-феи, императорските пингвини Поли, Аляскадабра, У-Чи и Ку-Чи, летящ пингвин и антарктически пингвини ще се впуснат в дръзки каскади и забавни фокуснически номера, а Рок Пиленцето ще свири любима песен. Но ще бъде ли това достатъчно да спечелят отново сърцата на посетителите и да спасят любимия си дом? Веселата дружина, водена от Рори, ще ни забавлява, изумява и ще ни оставя без дъх, защото пингвините могат да постигнат всичко по своя пингвинско-удивителен начин.

„Елате в зоопарка за шеги безчет. Танци, фокуси и каскади и пингвински изненади!“ Театрално представление, рок концерт, класически балет „Пингвинско езеро“ са само част от изненадите, които са ни подготвили невероятните пингвини! А „направихме от цацата кит“ е един от многото шеговити изрази, присъщи на нелетящите oбитатели на зоологическата градина.