page contents Книжен ъгъл: Избери своя в „Цитати от любими книги“
Предоставено от Blogger.

Избери своя в „Цитати от любими книги“

22.4.15

„Апостроф“ отбелязва Световния ден на книгата с уникално издание

Излезе първият за България том с подбрани цитати от най-четените и продавани книги за последното десетилетие. Съставителката Христина Мираз събира 150 книги в една – изящен подарък за всеки, който обича не само да чете, но и да пише. С изданието „Цитати от любими книги“ „Апостроф“ отбелязва Световния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Денят е символичен за световната литература. На тази дата през 1616 г. са починали Сервантес и Шекспир, а други изтъкнати писатели като Морис Дрюон и Владимир Набоков, са родени именно тогава. В този ден целият свят отдава почит на книгите и авторите им, насърчавайки всички и по-специално младите хора, да открият удоволствието от четенето и да почетат приноса на онези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството.

Изданието представя компилация от любимите автори на десетки поколения, но и цитати от най-новите и популярни писатели.
Редом до световно признатите като Шекспир, Джейн Остин, Оскар Уайлд, Екзюпери, Никос Казандзакис, Роалд Дал, Дж. Р. Р. Мартин стоят Леа Коен, Захари Карабашлиев, Фредерик Бегбеде и Е. Л. Джеймс. Това не е просто книга, съдържаща най-доброто от най-четените и продавани заглавия, а един цветен букет-щастие, набран за всички, които обичат литературата, казват издателите.

Всички онези подчертани с молив изречения най-накрая намериха свой собствен живот в изданието на „Апостроф“. Но тъй като никой не е способен да събере всички любими цитати, създателите на този том са оставили празни страници, които читателите сами да запълнят. Специално място в изданието заемат илюстрациите – минималистични и закачливи, оставящи думите на великите автори да изпъкват още повече. Последните страници, на книгата, създадени с помощта на 9-годишна художничка и професионален дизайнер, наподобяват личен дневник, който може да превърне всеки читател в писател.

На страниците на „Цитати от любими книги“ ще откриете златни мъдрости, които всеки човек трябва да знае. За любовта в неумерени дози, за щастието по детски, за магията в реалността и за всичко онова, за което думите понякога не стигат. Припомнете си любимите книги с най-добрите откъси от тях и се насладете на това достъпно за всеки колекционерско издание. Един прекрасен подарък за истинските ценители на литературата.

За съставителката

Христина завършва специалност „Книгоиздаване“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2006 г. Съставител е на повече от 15 книги на различна тематика и от различен жанр. Работила е като журналист, PR и редактор.