page contents Книжен ъгъл: Кери Смит: „Довърши тази книга“
Предоставено от Blogger.

Кери Смит: „Довърши тази книга“

19.5.15

Скъпи читателю,
В една тъмна и дъждовна вечер намерих няколко необикновени страници, пръснати из парка... Събрах ги и ги подредих, опитвайки се да разреша загадката на това неочаквано откритие, и сега предавам задачата на теб.
Твоята мисия е да станеш авторът на тази книга. Ти ще продължиш разследването и ще допълниш съдържанието. За да приключиш успешно задачата, ще трябва да преминеш през включеното в книгата обучение за таен агент. Тъй като никой не знае какво ни готви утрешният ден, моля те, бъди внимателен и знай...
Тази книга не може да съществува без теб.
Искрено твоя,
Кери Смит


Приключението „Довърши тази книга“

Какво е общото между тайните ордени, досетливите изследователи, заровените съкровища и хитрите маскировки? Всички присъстват в „Довърши тази книга“, най-новото заглавие от Кери Смит (автор на „Унищожи този дневник“). Отчасти загадка, отчасти дневник, отчасти развлекателно приключение, „Довърши тази книга“ ви кани да създадете своя собствена реалност. Единственият въпрос е как ще изглежда вашият свят, когато го завършите. За да разберете, трябва да стигнете до последната страница. Тази книга не може да съществува без вас.

„Довърши тази книга“ е разделена на четири интерактивни части, включващи „Обучение в тайно разузнаване“, „Методи на документиране и наблюдение“, „Методи на изследване на артефакти“ и „Наръчник с указания“. От читателя се иска да изпълни задачите, които го очакват на всяка страница. От него зависи да осигури на „Довърши тази книга“ необходимото съдържание, за да бъде тя книга изобщо.

Интерактивните книги на Кери Смит са популярни в цял свят и се продават в тиражи от по няколко милиона. Нейните идеи поставят началото на един нов жанр, който бързо завладява челните места в класациите. Смит дава възможност на всеки да решава проблемите с въображение и да намери своя собствен творчески подход. В „Довърши тази книга“ тя направлява читателите в креативния процес, като разбива писането на книга на малки, но вълнуващи упражнения.

Кери Смит е световноизвестен автор и илюстратор. Нейните книги са пример за подхода „учене чрез действие“ и се използват в училищните програми по целия свят като начин за внедряване на нетрадиционни методи за придобиване на знания. Досега на българския книжен пазар са излезли две нейни заглавия, издадени от ЕРА – „Унищожи този дневник“ и „Довърши тази книга“. Самата тя казва за работата си:  „Искам да накарам децата да обръщат внимание, да се заглеждат в света около себе си и да си задават повече въпроси. Опитвам се да ги изкарам от домовете им и да ги отдалеча от екраните на компютрите и телевизорите им.“