page contents Книжен ъгъл: „Детективска агенция Private“ набира скорост
Предоставено от Blogger.

„Детективска агенция Private“ набира скорост

10.11.15

Сблъсък в Берлин с опасен сериен убиец в новия трилър на Джеймс Патерсън

След успеха на първите три книги от световноизвестната поредица „Детективска агенция Private“ – „Детективска агенция Private“, „Кървави игри“ и „Детективска агенция Private. Заподозрян №1“, почитателите на трилъра имат възможност да проследят поредния случай на най-могъщата агенция в четвърта книга – „Детективска агенция Private. Берлин“ (Ентусиаст).

Новата история от Джеймс Патерсън е заредена с много адреналин и нови незабравими герои. Майсторски написана, книгата e поредната изненада от „Краля на трилъра“. В нея има много повече обрати, напрежение и измами от всяка друга история на автора. И както Лари Кинг казва, „Патерсън никога няма да ви разочарова!“.

Историите за разследванията на най-престижната детективска агенция в света Private продължават. Този път главен герой е Крис Шнайдер – суперагент и звезда на агенцията. Той винаги се заема с най-сложните и заплетени случаи. Докато един ден не изчезва мистериозно. От дни Шнайдер не е разговарял с никого от офиса и никой не e чувал нищо за него. Колегите му започват спешно разследване.

Заподозрените за изчезването му са много. Последните случаи, по които Шнайдер е работил, са свързани с милиардер, заподозрян в изневяра; световноизвестен футболист, обвинен в симулативна игра; както и собственик на долнопробен нощен клуб. В хода на разследването наяве излизат oтдавна погребани тайни, които ще въвлекат читателя в шеметен екшън в сърцето на Европа.

Разследването минава през най-скритите, коварни и тъмни места в Берлин. Aгентите от Private се натъкват на бивша нацистка кланица. Напрежението достига върхов момент, когато на бял свят излизат ужасяващи тайни от миналото на Шнайдер. Постепенно колегите му осъзнават, че изключително опасен жесток сериен убиец е по петите на топагента. Убиец, за когото почти нищо не се знае, освен че все още има недовършена работа в Берлин. И очевидно иска Крис мъртъв.

The New York Times Magazine определя Джеймс Патерсън като „автор, когото никой не може да пропусне“ и писател, който променя книжната индустрия през последните години. NBC News нарежда Патерсън сред 50-те най-влиятелни личности, които „правят дните ни по-ярки“. И до днес той държи рекорда на „Гинес“ за най-продавани автори на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. Освен че води класацията по продажби на хартиени екземпляри и брой продадени твърди корици, Джеймс Патерсън е първият писател, който е постигнал 10 милиона продажби на електронни книги.

Според класацията на сп. Форбс за 2012 г. Джеймс Патерсън е и най-високоплатеният автор в света. Той продава повече книги от писатели като Стивън Кинг, Джон Гришам и Дан Браун. Израснал в малък град, Патерсън копнеел да стане писател. И въпреки че животът го тласка в съвсем друга посока – изграждайки кариера в рекламния бизнес, Кралят на трилъра никога не се отказва от писането.