page contents Книжен ъгъл: Сладко и солено като живота
Предоставено от Blogger.

Сладко и солено като живота

4.1.16

„Ентусиаст“ публикува втора книга от авторката на бестселъра „С дъх на чаени листа“ Хана Тъниклиф

„С вкус на сол и мед“ е втората книга на авторката на бестселъра „С дъх на чаени листа“ Хана Тъниклиф. Тя разказва трогателна и емоционална история за скръбта, любовта и новото начало. Красива приказка за любовта и загубата, за сладката и горчива страна на живота, но и за порива за промяна и неугасващата надежда. Завладяваща семейна история, прекрасно гарнирана с красиви природни картини и с аромата и вкуса на изкушаващи сетивата италиански гозби.
Плановете на Франки за семейство с нейното гадже от гимназията Алекс и за живот „докато смъртта ни раздели“ са пометени фатално от нелеп инцидент. И сега, преживяваща тежко смъртта на годеника си, Франки търси убежище в затънтена местност в горите на щата Вашингтон.

В бунгалото, собственост на семейството на Алекс, ги няма лелите ѝ, които да я нахранят, дори когато ѝ липсва апетит, няма го и голямото шумно и лудо италианско семейство, което винаги се грижи за всеки свой член. Единственото, което Франки иска е да остане сама с мъката си, за да преосмисли всичко – какво знае за връзката си, за семейството си, за самата себе си. Това, което ѝ е нужно сега, е да се отдаде на щастливите спомени и да намери утеха в тях, но в крайна сметка младата жена е принудена да се изправи срещу някои болезнени истини за отношенията си с Алекс.

Въпреки желанието си за уединение, Франки се сприятелява с Джак и с очарователната му малка дъщеря, сближава се с екстравагантната Мериъм и преоткрива по-малката си сестра Бела, с която са се отдалечили една от друга през годините. Неочаквано и без да го е търсила, Франки намира нови приятели, които ѝ помагат в този тежък момент.

Историята от книгата е приятно съчетана с рецепти от невероятната италианска кухня, която предлага ястия и за тъжни, и за щастливи дни. „С вкус на сол и мед“ носи наслада за сетивата и послание за прошка, надежда и много начини да откриеш любовта и да дариш обич.

За Хана Тъниклиф

Хана Тъниклиф е родена в Нова Зеландия, но се определя като истински номад. След като завършва социални науки, тя заминава първо за Австралия, после за Англия, след това за Макао, а известно време живее в каравана. Работи в сферата на човешките ресурси и професионалното развитие, но загърбва тази професия, за да стане писателка. В момента живее в Нова Зеландия със съпруга си Матю и двете си дъщери. „С дъх на чаени листа“ е дебютният ѝ роман, след който „Ентусиаст“ публикува и „С вкус на сол и мед“.