page contents Книжен ъгъл: Кръговратът на живота в интерактивна поредица за деца
Предоставено от Blogger.

Кръговратът на живота в интерактивна поредица за деца

26.1.16

В книгите от серията  „Кръговратът на живота“ (Алекс-Кидс) са включени  различни екосистеми и информация за това как животните и растенията се приспособяват към местообитанието си. Докато разгръщат страниците, децата имат възможността  да пътуват до различни части от планетата и да надникват чудни, познати и непознати, кътчета от обграждащия ни свят.  Изданията са придружени от речник и индекс, а част от книгите са обогатени с интерактивни приложения. Българските читатели вече могат да разгърнат първата книга от поредицата:

Гори

Изследователските открития в това издание отвеждат децата и техните родители в амазонските дъждовни гори, вечнозелените дървета на Голямата вододелна планина и американските прерии.
Върху  картата с пътешествия са отбелязани Амазония, Мианмар, Европа, Източна Австралия, Сибир и Аляска, а фактите, полезните данни и кратките описания са съчетани с  илюстрации и цветни диаграми.
За да бъде приключението пълно, животните в книгите оживяват чрез безплатното приложение „Сycle Of Life 1”. Всичко, което е нужно за постигане на магията, е смартфон или таблет и връзка с интернет.

Морета

Във втората книга от поредицата „Кръговратът на живота“ се изследват откритите и северни води, кораловите рифове, сините дълбини и плитките крайбрежни области.
Научете за рибата луна, синьокракия рибояд, тигровата акула, мантата и много други редки и необикновени видове.
Разберете:
 Как са се формирали кораловите рифове;
 Кое моря няма брегове;
 Колко очи има морската оса'
 Какви създания обитават най-дълбоката част от океана....
И още много любопитни и удивителни факти, илюстрирани  чрез кратки и лесни за четене описания.