page contents Книжен ъгъл: „НЛО дневници“ - историята на хората, които повярваха
Предоставено от Blogger.

„НЛО дневници“ - историята на хората, които повярваха

15.3.16

Мартин Плауман по неведомите пътища на уфологията

Идеята за извънземна намеса на Земята открай време вълнува човечеството, но този път обект на проучването не са космическите посетители, а самите земляни. В необикновения пътепис „НЛО дневници“ Мартин Плауман поема по неведомите пътища на уфологията, системата от вярвания за НЛО, за да се срещне с нейните отдадени последователи и да запише невероятните им истории.

Впечатлен от желязната убеденост на уфолозите в съществуването на НЛО, скептично настроеният Мартин решава да посвети докторантурата си на феномена „уфология“ и да започне едно вълнуващо пътуване по пътя на вярата в необяснимото.
Описаното в „НЛО дневници“ седемгодишното изследване превежда австралиеца през пустинните пейзажи на Америка, мъгливите планини на Чили, мрачните джунгли на Боливия и още редица места, вдъхновили колоритните разкази на очевидците. Авторът събира разнообразна палитра от човешки съдби и на моменти се сблъсква с уфолози, по-чудати и от марсианците.

Извънземно забавен и космически мъдър, Мартин Плауман майсторски проблематизира необходимостта да обгръщаме ежедневието с мистичния воал на невероятното в търсене на нещо повече.

Това е историята на хората, които повярваха.

Мартин Плауман започва да се интересува от НЛО още като дете. Когато получава докторската си степен върху явлението „уфология“, той се превръща в сензация за националните австралийски медии, включително „Ейдж“, „Сидни морнинг хералд“, „Аустрелиън“, „Хералд сън“ и „Канбера таймс“. Живее в Мелбърн, където води курс по творческо писане за хора с увреждения, които имат различен културен и лингвистичен произход.