page contents Книжен ъгъл: Мария Дуеняс: Очарована съм от идеята да имам читатели в България
Предоставено от Blogger.

Мария Дуеняс: Очарована съм от идеята да имам читатели в България

8.3.16

„Хермес“ представя „Под слънцето на Андалусия“

В началото на 2016 година беше излъчен испанският сериал „Нишките на съдбата“, заснет по едноименния роман на Мария Дуеняс, издаден от „Хермес“. В книгата, както и във филма, има всички необходими елементи, които да очароват публиката: война, опасности, екзотика и най-важното – истинска, неподправена любов. Интересът към „Нишките на съдбата“ беше много голям, а почитателите на Мария Дуеняс с нетърпение очакват новата й книга „Под слънцето на Андалусия“.

За всички тях е и специалното послание на авторката, предадено чрез нейните издатели: „Очарована съм от идеята да имам читатели в България. Чудесно е да знам, че историите ми могат да се харесат и на хора, с които не споделяме общ език или култура, но които са в състояние да оценят духа на книгите ми. Бих искала да им изкажа моята дълбока и най-искрена благодарност.“


Мария Дуеняс е доктор по английска филология и една от най-известните съвременни испански писателки. Романите й „Нишките на съдбата“, „Мисия Забрава“ и „Под слънцето на Андалусия“ са преведени на 35 езика, с над шест милиона продадени копия по света. Смело може да се твърди, че  Мария Дуеняс е явление в съвременната испанска литература.  Телевизионната адаптация на „Нишките на съдбата“ има огромен международен успех и е отличена с множество награди.

Предстои филмирането и на новата книга на Мария Дуеняс - „Под слънцето на Андалусия“. В нея авторката се връща към формулата за успех на първия си роман „Нишките на съдбата“ – вълнуващ сюжет, ярки образи, екзотични места, приключения, интриги и, разбира се, любов.

Целият свят на Мауро Лареа се срива, когато най-неочаквано губи всичко, което с години е градил. Затънал в дългове, той залага последните си средства в дързък ход, който открива пред него възможност отново да си стъпи на краката.

И тогава в живота му влиза зашеметяващата Соледад Монталво, съпруга на лондонски търговец на вина, и преобръща всичките му планове. Обгърната в тайнственост, тя го въвлича в бъдеще, което не си е и представял. От младата мексиканска република до сияйната колониална Хавана в края на XIX в.; от екзотиката на Антилските острови до знойната Андалусия.

Един неустоим разказ за победи и поражения, сребърни мини и винарски изби, семейни интриги и силни страсти, стари лозя и бляскави градове, чието великолепие е угаснало с времето... Една история за смелост пред превратностите на съдбата. И любов, която осмисля всичко.

Динамичното действие и прекрасният език са съчетани с историческа достоверност. Романът притежава всички качества, за да повтори успеха на „Нишките на съдбата“. Първоначалният му тираж в Испания е 500 000 екземпляра, което е огромна цифра, предвид стандартните за испанския пазар тиражи.