page contents Книжен ъгъл: Още приключения с вълка Вълкан
Предоставено от Blogger.

Още приключения с вълка Вълкан

31.5.16

„Вълкът, който искал да си смени цвета“ (Колибри) e новата книжка от нашумялата поредица за приключенията на вълка Вълкан. Тя е забавно илюстрирана и ще срещне пак децата с техния нов любимец. Макар и страшничък на вид, вълкът бил по-скоро кротък и мил, но един ден решил, че трябва да си смени цвета. Черното му се струвало прекалено мрачно. Дали ще успее в това начинание, как мислите?

Книжките за вълчо Вълкан се отличават с оригинална форма и са заредени с хумор, позитивизъм и топлота. Невъзможно е да четете тези истории и те да не ви напомнят за поучителните басни на Лафонтен.

Поредицата „Моите малки книжки“ е създадена от френската писателка Ориан Лалман, която обожава малчуганите и историите, свързани с тях. Книжките за приключенията на симпатичния вълк са предназначени за деца от 3 до 7 години, преведени са в цял свят и се радват на невероятен успех.

Поредицата е образователна и е спечелила награда за стимулиране на четенето в училище, тъй като е била избрана от най-голям брой преподаватели. Свежите илюстрации са дело на Елеонор Тюилие.